The Art Of Beach Living: Gottex

11 augustus 2016

Gottex is een  echt “swimwear haute couture” label, de Rolls-Royce van de badmode zeg maar.

Het label werd geboren uit de creatieve geest van Lea en Armin Gottlieb. Dit koppel leide in de jaren 30 een succesvol regenjas atelier in Hongarije. Jawel, regenjassen :). Nadat het koppel WOII én de Holocaust overleefde, vertrekken ze naar Israël. Het klimaat van Tel Aviv doet Lea Gottlieb snel de Hongaarse regenjassen vergeten en brengt haar op het idee om badpakken te maken voor de glamoureuze vrouwen die ze daar ontmoet. In 1956 wordt Gottex geboren en was een instant succes. Een succes dat zich nog steeds verder zet.

Het perfecte badpak

image
Door ook bijpassende tunieken, kaftans en broeken te ontwerpen, lanceerde Gottex in de jaren ’60 “the art of beach living”. Luxe ten top want de pareo’s zijn steeds in zijde en worden door veel mensen als kunstwerkjes aanschouwd.

Ik vind het zalig als je strandkleding net dat tikkeltje meer kan geven. Zo kan je rechtstreeks van the beach naar de party. Het beetje zand tussen je tenen moet je er maar bij nemen.

 

The art of beach living

image image

 

De badmode wordt geïnspireerd op pareo’s, die overigens door velen als kunstwerken worden beschouwd. In de luchthaven van Tel Aviv vind je ingekaderde pareo’s van de hand van Lea Gottlieb.

De sterkte van Gottex zit in drie punten:

1) Het ontwerp van de badpakken en bikini’s: steeds innoverend, glamoureus en luxueus. De zachte cups zorgen voor natuurlijke, mooie rondingen.

Op je best met Gottex

image
2) De perfecte plaatsing van de prints: de plaatsing is steeds in diagonale lijn en speelt met visuele aspecten waardoor je slanker lijkt en/of een mooier silhouet krijgt: Gottex laat je er zo op je best uitzien. Deze plaatsing brengt uiteraard een hogere productiekost met zich mee (meer stof overschotten + handwerk).

Zeilen in stijl

image
3) De mooie en diepe kleurschakeringen: Gottex gaat tot 25 kleuren per bedrukking (ter vergelijking HUIT slechts 4) om natuurlijke nuances en dieptes te creëren die het vrouwenlichaam optimaal flatteren.

Perfecte cover voor je body

image
Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.