Be cool in Lyon

17 oktober 2016

imageMet de trein zou je er al zijn. De hoge snelheidstrein geeft  die uitspraak uiteraard nog meer vaart. Op Voyages-sncf.com kan je makkelijk je ticket boeken richting het zuiden en krijg je extra informatie over je be-stemming. Zo kan je makkelijk je citytrip zelf “à la carte” maken. De website heeft ook een hechte samenwerking met de stad Lyon waardoor je als reiziger verwend wordt met leuke tips om je trip nog aangenamer te maken. Als je de app  (http://be.voyages-sncf.com/nl/mobiel) download blijf je trouwens van alles meteen op de hoogte. De wifi box voorziet jou en je vrienden voor een prikje met een universele connectie. Heerlijk voor een social media verslaafde als ik.

Welcome home bij Mama’s Shelter

image
Mama’s shelter vind je ook in andere wereldsteden zoals Parijs. Het is de perfecte locatie voor hippe vogels die niet te veel geld willen spenderen. Overal ontdek je leuke gimmicks en de bar wordt ’s avonds druk bezocht door de plaatselijke hipsters. Het ontbijt is echt uitgebreid en de opblaasbare luchtbandjes brengen je in een vrolijke vakantiesfeer. Een extra pluspunt zijn de geweldig zachte bedden die je normaal in een vijfsterrenhotel hotel aantreft.

Design in La Croix-Rousse

image
Het voormalig centrum van de zijdebewerking is nu de plaats voor jong talent. Village des creatuur is een oase van design verstopt in de stad. De Franse ontwerpers worden gesteund door de stad en de boutique is zeker een bezoekje waard. Voor een snelle hap steek je gewoon de straat over. Misschien kan je wel met één van de designers een praatje maken want “Le café cousu” is hun vaste lunchplaats.

Le café cousu

image

Een koffie na de middag is erg leuk op de “place du Forez”. Je bent meteen ook in de buurt van een paar superieure concept stores en leuke winkeltjes. Je merkt ook meteen dat de fiets een belangrijke rol speelt in Lyon. Grappig hoe je hier je tweewieler kan laten repareren terwijl je een hapje eet.

Koffie break in la Boite A Café

 

image
De mooiste buurt van Lyon vind ik toch de promenade langs de “Quai Rambaud”. Deze buurt is helemaal gemoderniseerd maar met een perfect evenwicht tussen mens en milieu. Je vindt er, buiten water, een geweldige architectuur. Twee hotspots die je zeker niet mag missen.

Een drankje op het dakterras van “La Sucrière”.

image

La Sucrière is een bar die snel razend populair wordt bij de incrowd van Lyon. Ze is gevestigd in een oude suikerfabriek. Je krijgt er een coole mix van muziek en cocktails en het zicht op het dakterras is adembenemend. Je kan er naartoe bollen in de eerste electrische wagen zonder bestuurder. 🙂

Geen BOB nodig:)

image
Op wandelafstand vind je ook “Le Brasserie des Confluences”, het restaurant van het museum. Het eten wordt er verzorgd door twee grote chefs die meerdere sterren op hun naam hebben staan. Gui Lassauaie en Jean Paul Pignol brengen een schilderij op je bord. Heerlijk eerlijk genieten. Het dessert is hier absoluut een must.
image

Lyon biedt teveel lekkers om in één keer te degusteren. Lees daarom ook mijn volgende artikels.
Lyon ademt Bocuse.
Posh in Lyon.

1 Reactie Laat een reactie achter

Geef je mening

1 Reactie

  1. Karen - Dressing in Labels schreef:

    Wow hoe cool is dat hotel!?

    x Karen
    http://dressinginlabels.blogspot.com

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.