Have a “Pentastisch” stay in Brussels

6 november 2015

Gedaan met koude, zakelijke hotel lobby’s en restaurants die helemaal niet tot de verbeelding spreken. Boek een nachtje in het Pentahotel en geniet van het warme gezellige design, de informele sfeer en het fijne gevoel om thuis te komen.
Een weekendje Brussel vind ik nog steeds fijn. Zeker als het hotel al een beleving op zich is en dat is wel het minste wat je vanĀ  deze trendy hotspot kan zeggen. Bij het binnenkomen valt meteen de grote bar op die grappig genoeg ook dient als ontvangstbalie. De barman verwelkomt je bijzonder vriendelijk. Een cocktail lijkt plots bijzonder aanlokkelijk. Maar eerst moeten we natuurlijk onze kamer checken.
image
Wat een verrassing. Er staat in onze suite niet alleen een mega groot bed en breedbeeld-tv maar ook een voetbaltafel. Het uitpakken van de koffer is voor later eerst moet er om de eer gestreden worden. Vijftien doelpunten en een glaasje bubbels later vinden we dan toch de moed om ons om te kleden en deze zalige kamer te verlaten.
image
Ondertussen brandt het haardvuur en zijn de lichten gedimd. De Pentalounge straalt een ontspannen en vriendelijke stijl uit. Cool design met een gevoel van comfort en warmte. Een unieke sfeer die je ook in de hippe bars van Londen aantreft. Het is duidelijk dat het niet alleen hotelgasten zijn die hier willen van genieten. Voor menig Brusselaar lijkt dit ook een vaste party stek.
image
Na een cocktail of twee twijfelen we in welk restaurant we gaan dineren. Doch onze kamer was zo gezellig dat we het spijtig vinden dat we er niet meer van genieten. De keuze was snel gemaakt…..roomservice.
Het is duidelijk, wanneer je de deur van je kamer sluit voel je je helemaal thuis.
Na een heerlijke nacht roept het ontbijt. Zalig hoe al die spreuken op de muur iedereen toch wel even bezig houden. Maar mijn aandacht van de zoete zonde afhouden, dat lukt toch niet. Het is trouwens zondag en we zijn in Brussel dus een wafel is een must.
imageimage
Na het uitgebreid ontbijt blijven we in onze living šŸ™‚ nog even chillen, maar dan lonkt de stad. Het Pentahotel ligt vlak naast de prestigieuze modestraat Louizalaan en op wandelafstand van de mooie Grote Markt. Wie graag langs de mooie etalages flaneert zit hier echt op zijn plaats.image Zelfs met een uitgebreid ontbijt moet er ’s middags geluncht worden. Ben je op zoek naar een snelle en gezonde hap dan kan je terecht bij Foodmaker. Hou je meer van een stukje rauwe vis dan vind je zeker je gading in de Sushi Shop. We willen ook niet te veel tijd verliezen en maximaal genieten van de zon en onze prachtige hoofdstad.
image

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.