In het spoor van de sterren met Silversea cruises

4 juli 2017

Wie wil weten wat er aan boord te beleven is of hoe mijn geweldige suite eruit zag op de Silver Spirit moet zeker mijn vorige artikels even lezen. Vandaag zet ik met veel plezier onze magische vaarroute in de kijker. We gingen aan boord in Civitavecchia en eindigden in het bruisende Barcelona. Doordat de Silver Spirit geen mastodont is konden we aanmeren in de allermooiste plaatsjes langs de Mediterranee. Vaar gerust even met ons mee…..

De pracht van Portofino

FullSizeRender

Onze eerste stop was het pittoreske Portofino. Een klein haventje in Italië dat de pracht mooi naar voren schuift en de praal een beetje weet te verbergen. Een beetje zeg ik want de peperdure jachten en exclusieve boetieks die je er vind vertellen natuurlijk een ander verhaal. Je vind hier glamour in “an old fashioned way” en het is heerlijk om de drukke bedrijvigheid in het haventje vanop een terrasje rustig gade te slaan.

Processed with VSCO with hb1 preset

 

Alles ligt op wandelafstand dus trek gewoon je walking shoes aan neem je camera mee en geniet van het stadje. Ik bestelde een Aperol Sprits en kreeg er meteen een halve tafel hapjes bij. (die brachten ze na de foto:))

Processed with VSCO with hb1 preset Processed with VSCO with hb1 preset

Patrick was nog nooit in Saint Tropez geweest dus even binnenspringen op Niki Beach was een echte must. Met de taxi ben je er op een dikke tien min. Als het hoogzomer is kan je best een bedje reserveren anders raak je er misschien niet meer in.  zelf vind ik dat er mooiere stranden zijn  maar één keer in je leven moet je toch een glaasje bubbels hebben gedronken bij de enige echte originele Niki Beach. Ik kan je ook vertellen dat het eten trendy en lekker is. Maar ga evan uit dat, zelfs al doe je het een beetje sober, je op het einde van de dag makkelijk 500 euro armer bent. Heb je je bikini vergeten, geen probleem ze verkopen er echt de zaligste spulletjes ever.

De originele Niki Beach

6176708928_IMG_1605

Een beetje streken verkopen mag

07204590-7C77-4FFB-A950-2B4B35996926

’s Avonds hadden we gelukkig nog tijd om even langs de oude haven te flaneren. Ik kan best begrijpen dat Brigitte Bardot haar hart hier verloor. We dineren bij  waar de tafels gewoon op zand staan. Het restaurant is ook gespecialiseerd in fusion kitchen en daar zeggen we niet snel nee tegen.

In het voetspoor van BB

IMG_3373

De ochtend van onze derde stop was ik echt met verstomming geslagen. Toen ik ’s morgens de gordijnen open schoof zag ik Monte Carlo in al zijn glorie. Ik ben al wel een paar keer in Monaco geweest maar dit prachtige zicht op de stad had ik nog nooit mogen aanschouwen.

Good morning Monaco

IMG_7861

 

In de stad was men druk in de weer met het opbouwen van het formule 1 parcours. Voor de liefhebbers van snelle wagens een attractie op zich. Mooie en snelle bolides racen eigenlijk heel het jaar door de straten, een plaatsje vooraan op het terras van  Café de Paris geeft je meteen een perfect zicht.

Café de Paris

monaco by inge Moerenhout IMG_7856

Gaan gokken in het casino hebben we niet gedaan. Een ijsje eten bij le Café de Paris pastte wel in ons budget. Een nieuwe riem van Gucci kon er ook nog net af. :-)) vond ik persoonlijk zelf…. Patrick iets minder…

Shoppen in Monte Carlo

Processed with VSCO with hb1 preset 6193440624_IMG_1317

De Silver spirit bleef de hele avond aangemeerd op deze unieke plaats. We konden natuurlijk de stad gaan onveilig maken maar opteerden liever voor een romantisch dinner aan boord met zicht op duizenden lichtjes en af en toe het zware geronk van motoren. We voelden ons als een koning te rijk.

Thuis op de Silver Spirit

6193440624_IMG_1433

Voor meer info Cruise Plus 

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.