Wellness @Grecotel creta: super idee!

19 juni 2016

Welkom in White Palace Crete

image

Nog net op tijd voor een zalige zonsondergang ariveerde ik met een koffer vol verwachtingen in het gerenommeerde White Palace hotel in Kreta. Een magisch moment dat meteen de trend zette voor de volgende dagen.
Op 11 juni was het #globalwellnessday en dat werd bij Grecotel sportief en gezond in de bloemetjes gezet.

Yoga op het strand: Goodmorning world

image

De eerste morgen mochten we meteen de dag en de zon begroeten op het strand. De yoga les was mild en het ontbijt fee├źriek.

We werden verwend met gezonde sapjes, bergen fruit en Griekse specialiteiten. Ontbijt op bed in de overtreffende trap. ­čÖé ┬áNa een kleine wandeling stond ons nog een andere verrassing te wachten, Aerial yoga. Een yoga die de zwaartekracht trotseert en je laat zweven tussen hemel en aarde. Na een paar moeilijke en acrobatische oefeningen even schommelen naar je kindertijd maakt je helemaal zen.

Yoga with a view in  Creta Palace

image

Wie nog steeds denkt dat gezond eten saai is moet een tripje boeken naar ├ę├ęn van de Grecotels. Heerlijk eerlijk eten met zicht op zee. Een detox voor je body maar nog meer voor je mind. Ook in het iets familialere Creta Palace was de keuken van topniveau.

Gezonde culinaire hoogstandjes

image

De volgende dag gaan we “hiken”. Verwar dit niet met “een wandelinkske doen”. ­čÖé Het landschap in Kreta is zeer mooi maar ook serieus stijl. Gelukkig vertelt de┬ágids onderweg allerlei leuke weetjes en vergaten we onze boetetocht voor een gezonder leven. ­čÖé

Fris water  tanken we aan de bronnen die we onderweg tegenkomen. De wilde bramen bloedden over mijn nieuwe T-shirt maar zijn zo lekker dat het deze fashionista niet kan boeien. Eerlijk is eerlijk, voor een niet geoefende wandelaarster was het een flinke klim, maar de droompicknick aan de ingang van een idilisch kerkje deed de stevige inspanning meteen vergeten.

Even weg van de wereld maar er ook dichter bij

image
’s Avonds waren we te gast in de Agrecofarms. Een authentieke boerderij die een groot deel van de gezonde producten levert aan de hotels. Je krijgt er een initiatie broodbakken, olijven walsen, kaas maken en andere artisanale bezigheden die het water in je mond doen lopen. Overal mag je veelvuldig proeven. Waar we wel niet op gerekend hadden was de stevige maaltijd die daar nog op volgde. Elke keer we echt niets meer naar binnen kregen kwam er een andere lekkernij op tafel die we dan toch weer niet konden weerstaan. Overdaad schaadt, maar als ze met zoveel liefde en gezellig wordt geserveerd, maak ik graag een uitzondering. Een avond om nooit te vergeten met een slagzin die nog steeds in mijn oren klinkt. ” oh my god this is sooooooo good”

Detox and enjoy every moment in White Palace

image
De witte accenten van White Palace in combinatie met het azuurblauw van de omgeving is zo ontzettend mooi. Alle kamers zijn ruim, minimalistisch en hebben ook een prachtig zicht op zee. Wie net iets meer kan spenderen raad ik de poolvilla’s aan, een droom waar je helemaal kan in verdwalen.

Voor meer info Grecotels

Even mee wegdromen

image
image

image
Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.