De eerste stappen in de pokerwereld

22 april 2015

Tijdens het EPT van Malta werden Inge en ik uitgenodigd om ons te wagen aan het pokeren. Eerst dacht ik ‘no fucking way’, want pokeren leek me zoooo saai. Mijn vrienden houden regelmatig zo’n pokeravond en dan denk ik stiekem wel dat ze geen leven hebben. Laat me nu al meteen duidelijk zijn: mijn mening is tijdens dit event veranderd. Ik denk echt dat pokeren hip, sneaky maar vooal verslavend is. Wie wil er nu niet de volle pot winnen?!

IMG_7052 IMG_7054

De uitleg van dienst werd gegeven door Lee Jones. Hij heeft de pokerwereld door en door, daar valt niet over te discussiëren. Ik heb me enkele jaren geleden voor de allereerste keer eens laten verleiden om te proberen pokeren. Na een halfuurtje uitleg te krijgen was ik het al zo beu en wist ik eigenlijk al niet meer wat ze bij aanvang van deze uitleg gezegd hadden. Concentratie nul, maar puur omdat het me niet interesseerde. Deze keer kon ik maar niet genoeg krijgen van de uitleg. Lee Jones is echt een heuse topper, want stiekem kreeg ik echt de zin om me verder in de pokerwereld te verdiepen. Ik heb er vooral uit geleerd dat pokeren altijd wel met geluk zal vasthangen, maar dat er toch wel enkele tricks zijn waarmee je moet of kan rekening houden.

IMG_7055 IMG_7056

Heel globaal komt het neer op het optimaliseren van je eigen winsten en maximaliseren van de verliezen van je tegenstander en loop je er zelf een keertje tegenaan het minimaliseren van je verliezen. Soms is het zelfs mogelijk om met een minder sterke combinatie dan je tegenstander toch de pot te pakken te krijgen. Je bent altijd de gelukzak als je de deler bent, want dan kan je zien wat je tegenstanders doen en kan je daar natuurlijk op inspelen. Ik moest wel eventjes slikken want ik zat aan tafel met Sara Chafak en Liv Boeree, twee dames die eigenlijk niet meer weg te denken zijn uit de pokerwereld. Wanneer ik m’n kaarten kreeg wist ik meteen dat er voor mij allesbehalve winst in zat, dus ik gaf meteen op. Inge daarentegen durfde wel de stap te zetten. Sara ‘raisde’ ook niet meer mee, dus Inge zat in duel met de grote Liv Boeree. Helaas was Liv ook de winnaar van het duel, toch voelden wij ons ook wel winnaars. De goeie trainingsessie gaf ons een echte voldoening en gaf ons vooral meer zin om verder te gaan pokeren. To be continued… sowieso!

IMG_7057 IMG_7058

Oh ja… als je als wil meedoen aan zo’n EPT dan kan het wel zijn dat je zo’n 10 uur aan tafel zit. Crazy.. maar ze voorzien de deelnemers wel van massages. Als dat geen service is van PokerStars. Meer informatie? Pokerstars.be!

Benieuwd naar alle foto’s? Neem zeker een kijkje onderaan (met dank aan Bobo Tremelo voor de hippe outfits!)

IMG_7601 IMG_7606 IMG_7607 IMG_7608 IMG_7609 IMG_7610
Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.