Een paar leuke tips voor een zalig verblijf in de Luberon

2 juni 2017

In de Vaucluse is het heerlijk om van de kleine dingen  van het leven maximaal te genieten. Zeker het beschermd natuurgebied van de Luberon laat niemand onberoerd. Het gezegde ” Leven als god in Frankrijk ” heeft hier vast zijn oorsprong gevonden. Als ik met de twee andere Travel Tree chicks op pad ben dan gaan we samen op zoek naar zinnenstrelende belevingen. Ik zet er graag speciaal voor jullie een paar op een rijtje.

Travel Tree in de Luberon

Travel Tree by Inge Moerenhout

Fietsend op ontdekkingstocht

6176667088_IMG_0098

Waar je ook bent je moet zeker eens een fiets huren. Een elektrische fiets is in ons geval nog beter. Bij velo Loisirs Provence kan je terecht voor al de informatie die je nodig hebt. Je vindt er de ideale route, een verbogen adresje of zelfs info over waar je met je bagage naar toe moet. Zeker mensen die een paar dagen willen rondtrekken moeten deze site maar eens grondig uitpluizen. Het zal je vakantie zeker aangenamer maken.

Processed with VSCO with hb1 preset

 

Wij fietsten gezwind naar het pittoreske dorpje Roussillon waar het heerlijk kuieren is door de okere straatjes. Je vindt er ook veel plaatselijke lekkernijen in de winkeltjes. Leuk om mee naar huis te nemen zodat je de Provence ook thuis op je bord tovert.

Le petit village: Roussillon

Processed with VSCO with hb1 preset

Neuzen tussen lekkernijen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu je toch daar bent kan je ook een bezoekje brengen aan “le Sentier des ocres”. Je kan kiezen voor een lange wandeling van een uur of de kortere versie van een half uurtje. Je verzand meteen in een andere wereld en het verre westen ligt plots zeer dicht bij. Zoals je wel kan vermoeden is dit een toeristische trekplaats en wil je echt, zoals wij, een geweldige foto schieten dan kom je best dichtbij sluitingstijd. Terwijl iedereen zich naar het dorpje rept heb jij dit kleurrijke tafereel voor jou alleen.

Het wilde westen in  de Luberon

Inge Moerenhout Les Sentier des Ocres IMG_3463

l’Isle sur la Sorgue is ook een “must do” in de Luberon. Het is een zalig stadje dat wereldberoemd is door zijn antiekmarkten. Elke zondag is het er een drukte van jewelste. Een kunstzinnige mengeling van decorateurs, galeriehouders, antiqueres en  mensen op zoek naar het koopje van hun leven, vullen de straatjes en pleintjes in goed humeur. Wie van water houdt zal net als ik ook dit stadje in zijn hart sluiten.

De lieflijke schoonheid van l’Isle sur la Sorgue

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with hb1 preset Processed with VSCO with hb1 preset

Genieten langs het water

6176667088_IMG_0659

Als je lekker wilt lunchen dan moet je zeker een tafeltje reserveren op het terras van Grand Hotel Henri. Het is er heerlijk toeven en het eten is super lekker.

Lunchen bij Grand Hotel Henri

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with hb1 preset

 

3 tips om te overnachten in de Luberon:

  1. Le Phebus
  2. Grand Hotel Henri 
  3. Chambre d’hôtes a la Prévôté

 

 

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.