De Nieuwe Mazda CX-5: design op een hoog niveau

6 juni 2017

We trokken met een select ploegje lifestyle journalisten naar het zonnige Barcelona om de Mazda CX-5 uitvoerig te testen. Ik had met dit prachtexemplaar al kennis gemaakt op het autosalon van LA en kon niet wachten om zelf eens achter het stuur te kruipen. Aan de compacte SUV is technisch niet zoveel veranderd, maar het design heeft een zalige upgrade gekregen.

Mazda CX-5 en W Barcelona: top design

Inge Moerenhout for Mazda in W Barcelona

Als je zelf volop inzet op design dan moet het hotel uiteraard ook zen en stijl uitademen. W Barcelona is een prachtig hotel aan de buitenrand van Barcelona met een prachtig zicht op zee en op de stad.  De kamers zijn helemaal in het wit en net zoals bij Mazda besteedt men aandacht aan elk detail. Want luxe en comfort  is één ding, het oog wil natuurlijk ook wat.

Beauty is in the eye of the beholder

Processed with VSCO with hb1 preset

Na een heerlijk koffietje was ik helemaal klaar voor de workshops. Hoe kom je tot een een mooie vorm, de perfecte nude make up of een tip voor een mooi portret klonken allemaal even belovend.

Ik drink mijn koffie altijd in stijl

IMG_8402

Ik zei het daarnet al, de grootste verandering van de Mazda CX-5 zit hem in een nieuw en stoer uiterlijk. Hij oogt wel een beetje mannelijker maar dat vind ik helemaal niet erg. De ziel voor beweging hebben ze nog extra geaccentueerd. Het lijkt of de lijnen op het koetswerk nergens een einde vinden. Ik was al fan van het Kodo design en dit wordt door deze mooi SUV alleen maar bevestigd.

Breathing life into the car

IMG_8523

Kodo design for the win

CX-5 by Inge Moerenhout

Ik heb een oogje op de nieuwe CX-5

6176670288_IMG_2888

 

Dit is misschien een vrouwelijke opmerking maar de nieuwe kleur die Mazda op zijn wagens zet is echt de kleur van de liefde. Meerdere schakeringen in het rood geven de auto een sportieve en uitdagende  uitstraling. De compacte SUV verandert van licht naar donker, soms bijna zwart, maar altijd verleidelijk  rood. De technische uitleg ga ik jullie besparen maar dit procédé is uniek en exclusief van deze Japanse autoconstructeur.

Soul Red Crystal raakt je ziel

IMG_3683

 

De auto rijdt ook super fijn maar daar had ik in het vorige model ook geen klagen over. Je voelt je als bestuurder één met de wagen. Dat geeft je meteen een sportief maar ook een veilig gevoel.  De afwerking is pico bello en leunt zeker aan bij het premium segment.

Ook het Mazda blauw doet dromen

6176670288_IMG_2887

Leuke tips voor een mooie foto

IMG_0580

 

Alleen maar blije gezichten op de CX-5 trip

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.