Een bistro die duidelijk het verschil maakt.

15 mei 2015

image
Zeg nooit zo maar een bistro tegen een Bistro. T’ verschil in Roeselare is een geweldig lekker restaurantje dat ik ontdekte door mijn BFF Stephanie Clerckx. Door haar Pr job bij de beste wielerploeg van’t land kent zij wel enig culinair plaatsje op deze wereldbol. Haar savoir vivre is comme il faut en daar laat ik me graag door leiden. Na een drukke werkdag samen in Deley nodigde ze mij uit om in alle rust eens goed bij te praten.Het aperitiefje aan de bar liep vlot naar binnen. We kozen voor een simpele Hendrick’s omdat die heerlijk smaakt met een schijfje komkommer en we daar beiden fan van zijn.
image
We hadden ook kort een praatje de eigenaars, chef kok Tom Cloet en zijn vrouw Ilse Van Acker die de zaal voor haar rekening neemt. Gastronomie is volgens hen meer dan een mooi bord. Het is een visie om hun gevoel van gezelligheid met ons te delen. Ik moet zeggen dat lukt aardig.image
In de keuken van Tom staan eersteklas lokale producten centraal; gerijpt Belgisch witblauw,vis uit de noordzee en groenten van bioboeren wat ik ten zeerste kan apprecieren. De specialiteit van het huis zijn vleesbereidingen van het rund en gegrilde gamba’s. Stephanie gaat voor dat laatste als hoofdgerecht, de kroketjes met handgepelde garnaaltjes komen vooraf. Ik ga voor de mosseltjes op thaise wijze met gember en coriander om dan te genieten van een heerlijk stukje skrij met jonge spinazie. En man, de bijhorende aardappelpuree is echt verslavend maar natuurlijk minder goed voor de lijn.
imageimage
Alles is oprecht eenvoudig klaargemaakt maar des te lekkerder van smaak. Een dessertje zal voor een volgende keer zijn. Een glaasje champagne is voldoende om op onze geslaagde avond nog eens op zijn bubbletroubles te klinken.image
Bistro t’ Verschil
Bruggesteenweg 164
8830 Gits

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.