Lyon, proeft zalig naar Bocuse

30 oktober 2016

Wie in Lyon arriveert merkt het meteen. Deze zuiderse Franse stad ademt Bocuse… daar ken je echt niet omheen. Les Halles de lyon brengt onder zijn wakend oog allerlei delicatessen onder één dak. Er zijn over de hele wereld meer zulke overdekte markten, maar aan de kwaliteit van die van Lyon is moeilijk te tippen.

Quality time in Les Halle de Lyon

image

Je vindt er echt alles wat een verwende foodie ook maar kan bekoren. Als je zelf een bezoekje  brengt reserveer dan echt genoeg tijd om alles eens te proeven. De kleine eettentjes zijn een echte aanrader. Waar je ook gaat zitten, overal is het even puur en heerlijk genieten. Als je wil kan je (of je kleine ukkepukken) er ook een kookles volgen. Eerst ga je dan onder deskundige begeleiding in de hal boodschappen doen om het nadien allemaal zelf te bereiden.

image

Voor de echte en heel echte hobbykoks onder ons is er natuurlijk nog iets beter. De kooklessen bij Bocuse zelf.

 

Het beste van Bocuse in Lyon

image

Onder zijn wakend oog word je in een stijlvolle zaak vorstelijk ontvangen. Na een kleine rondleiding in het restaurant gaan we met zijn allen naar boven. Dat is veiliger voor het personeel en de klanten denk ik. 🙂

We krijgen een geweldige oranje short, een koffie en een kleine inleiding en zijn helemaal klaar voor de les. ‘Tis te zeggen, sommigen toch.

Wie zich nog wat langer in culinaire luxe wil wentelen kan er een cursus van een paar dagen volgen en er blijven overnachten. Le Royal is een vijf sterren hotel op de place Bellecour smaakvol ingericht door P-Y Rochon en lid van de MGallery collection by Sofitel of Accorhotels.

Bocuse waakt over ons

image

Met vuur spelen

image
De aperitief hapjes heb ik dus echt zelf in elkaar geknutseld maar voor het grotere werk lijkt het mij beter om dat aan echte koks over te laten. Op een boogscheut van het Institut Paul Bocuse kan je in één van zijn Brasseries ook heerlijk tafelen. De rekening zal in Brasserie Le Sud iets minder gespeisd zijn en het prachtig zicht krijg je er gratis bij.

Heerlijk tafelen op zijn Frans

image

Voor nuttige tips en meer info voyages-sncf.com

Tip: handige app voor je mobiel 

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.