Een paar tips voor wie op cruise wil: costa Cruises

12 mei 2017

Ben je nog nooit op cruise geweest dan wordt dat wel eens hoogdringend tijd. Weet je niet zeker of je het leuk gaat vinden dan stel ik je graag een proevertje voor. Ideaal om met een paar vriendinnen te gaan shoppen in Frankrijk, Italie en Spanje in één midweek. Bij costa cruises vind je af en toe van die kleine trips. Zoë, Marie en ik stapten op In Barcelona, gingen naar het strand in het mooie Verona en helemaal uit de bol in het bruisende Barcelona.

IMG_1694

De belangrijkste tip die ik jullie kan meegeven ga ik gewoon in hoofdletters typen: NEEM ALTIJD EEN HUT MET BALKON!!!! Alle gekheid op een stokje, neem het van mij aan, het verdrievoudigd je plezier aan boord en is zijn meerprijs meer dan waard. Een eigen plekje rust waar je in de ochtend de zon ziet opgaan of haar ’s avonds onder een deken van kleur in de zee ziet glijden is een echte must. Dit is echt nergens zo mooi dan in de open zee. Geloof het of niet, ik sta er soms zelfs vroeger voor op omdat het zo betoverend is. De Costa Favolosa heeft er meer dan 500, dus dat is ook al geen excuus. 🙂

Kajuit met balkon: een must!

IMG_2633 Processed with VSCO with hb1 preset Processed with VSCO with hb1 preset

Ik kan me voorstellen dat de goedkope prijzen van de binnenhutten verleidelijk kunnen zijn. Maar je moet me beloven dit nooit te doen. Tenzij je  nooit op je kamer bent en liever tussen de mensen rond huppelt. Ontbijt op bed of op je terras is dus zeker een aanrader. Deze luxe is ook volledig gratis als je een premium of deluxe formule hebt.

Dit brengt mij tot de tweede tip. Op een cruise is bijna alles inbegrepen. Maar met de drankjes durft dat nogal eens relatief te zijn. 🙂 Drink jij op vakantie graag een glaasje extra of hou jij van echte exclusievere drankjes? Wel dan kan je beter op voorhand je  drankenkaart van een upgrade voorzien. Zo hoef je werkelijk naar niets te kijken.  Op een schip heb je immers geen Bob noch een taxi nodig 🙂  s’ Morgens kan je dan op het dek een plaatsje uit de wind zoeken en genieten van een heerlijke cappuccino. Veel lekkerder en leuker nog dan de koffie in het restaurant.

Genieten van een heerlijk kopje: leve de drankenkaart

IMG_1624 Processed with VSCO with hb1 preset

Tip nr. drie heeft een zekere vestimentaire waarde. Alhoewel het cruisen veel toegankelijker is geworden de laatste jaren  moet je tijdens een cruise je toch één avond helemaal optutten. Op onze Costa cruise werd  zo een “formal night”  op voorhand aangekondigd en heel veel mensen deden echt hun best. Dat lieten ook deze meisjes zich natuurlijk geen twee keer zeggen. Maar eerlijk is eerlijk: bij zo’n glamoureuze dinner place hoort volgens ons eigenlijk elke avond een fabuleuze outfit. 🙂 PS: boek ook zeker eens in het “Italian Restaurant”. De pizzas zijn er echt heerlijk.

Na het dinner, dancing in the disco @ Costa Cruises

Processed with VSCO with hb1 preset

De laatste tip is misschien niet altijd even evident. Probeer tegen de stroom in te gaan. Als iedereen aan tafel gaat heb jij overal het rijk voor jezelf. Ook als de gasten voor een excursie van boord gaan heb je heerlijk de tijd om een mooie foto te scoren. Zowel overdag als ’s avonds.

Processed with VSCO with hb1 preset

Het schip voor ons alleen

Processed with VSCO with hb1 preset 00015903

Als de zon onder gaat op Costa Cruises

Processed with VSCO with hb1 preset

Wie inscheept in Marseille kan heel makkelijk met de hoge snelheidstrein naar Frankrijk reizen. Op een paar uur ben je op je bestemming.  Ondertussen kan je rustig je mails bekijken, je laatste opdrachten nog afwerken of gewoon wat kletsen met elkaar.  Je vindt alle nodige info op de site van B_Europe.

Met B_Europe zou je er al zijn

Processed with VSCO with hb1 preset
Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.