Lekker en lichter in Berlijn

9 september 2016

Na de emotionele trip met de fiets door de Duitse stad werd het tijd om het verleden los te laten en te genieten van al het fraais dat Berlijn te bieden heeft. En dat is nogal wat. Wat mij meteen opviel waren de vele Aziatische trendy restaurantjes. Iets wat ik letterlijk en figuurlijk best kan smaken. Op twintig meter van ons hotel (AMANO) waren er twee die alvast een bezoekje waard zijn.

 

image
De eerste dag hadden we nog niet door dat we in de hippe wijk Mitte waren beland en dat alles wat we leuk vinden binnen hand-, of in dit geval, voetbereik lag. :))
Het super Populaire Monsieur Vuong is ook niet ver. Maar sinds het een vermelding had in de Lonley Planet is het er altijd mega aanschuiven. Dit verwend nest .) doet dat niet graag en dus ging ik op zoek naar een andere voltreffer. District MÔT (Rosenthalerstrasse62) is een echt Saigon street Food resto, super lekker en niet duur. Wij waren wel een beetje overdressed maar dat levert op zijn minst dan weer een mooie foto op.

Saigon Streetfood

image

Te voet naar ons hotel : we ❤️Mitte

image
Natuurlijk moet je in Berlijn geproefd hebben van de bekende en populaire curryworst. Helemaal niet te vergelijken met die uit een Belgisch frituur. De allerbeste vind je blijkbaar bij curry 66 in de Grünberger str 66 maar bij restaurant Ampelman (Stadtbahnbogen 159) heb je er nog een prachtig zicht en een gezond slaatje bij 🙂

Een biertje om te delen 🙂

image
image
Water heeft bij mij altijd een ongelooflijke aantrekkingskracht. Wandelen naast de Spree is dus een goed idee. Je vindt er overal leuke terrasjes voor een korte stop voor een babbel of een hapje en een drankje.

Gezellig langs het water

image

Maar het beste terras is er eentje op het water. Ik weet het, een trip met een toeristenboot is niet super cool maar het is mijn guilty pleasure en ik raad het iedereen ten zeerste aan. Je ziet de stad op een heel andere manier terwijl je van een heerlijk aperitiefje geniet.

Bootje varen op de Spree

image image

Berlijn is echt een stad naar mijn hart. Te groot ook om op één tripje helemaal te ontdekken. Op mijn bucketlist staat zeker nog The Monkey Bar en Restaurant NENE met hun prachtig verzicht maar dat is dus voor volgende keer. By the way: is het jullie opgevallen dat ik zelfs geen tijd had om te shoppen? #onvergeeflijk

Meer info over Belijn vind je hier: ❤️Berlin

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.