Le Phebus: culinaire hoogstandjes in de Vaucluse

6 mei 2017

Als klein meisje werd ik verliefd op de kleuren en de geuren van de Provence. Een liefde die zoveel jaar en zoveel bezoeken later elke keer weer bevestigd wordt. Of zoals de Britse schrijfster van culinaire boeken Elisabeth David, het zo mooi beschreef: The Provence is a country to witch I am always returning, next week, next year, any day now. As soon as I can get on a train.

Nog even wachten voor de lavendel

Processed with VSCO with hb1 preset

Wel Marie, Zoé en ik hadden een treinticket kunnen bemachtigen en moesten dus niet lang nadenken. We boekten via B_europe en dat is best handig. De website is heel overzichtelijk en de service tip top.  De treinreis vliegt voorbij. Met een hapje en een drankje, in dit geval een koffietje want we waren al vroeg uit de veren, komen we vier uur later aan op het perron van Avignon. Alle drie klaar voor het avontuur.

De Luberon op zijn best: Le Phebus

Processed with VSCO with hb1 preset

Dit keer wilde we ook culinair genieten van al wat de provence te bieden heeft. Ons oog viel dan ook heel snel op het luxe hotel “le Phebus” waar top chef Xavier Mathieu deskundig en vol passie de scepter zwaait.
Le Phebus is een voormalige boerderij, gebouwd met zacht roze stenen. Onze meisjesharten smelten en zien er meteen de mooie fotografische waarden van in. Mijn man vond later dat ze eigenlijk meer oker waren maar hij was er niet dus hij weet het niet. 🙂 Wij kregen een ongelooflijk warm welkom en voelden er ons meteen thuis. Bij het zien van onze poolkamers moesten we toch even snel een vreugdedansje maken. Een  duik in het water kon dan ook niet lang uitblijven.

Elk ons eigen zwembad

IMG_2289

Ook” the main pool” ademt rust uit

le Phoebus by Inge Moerenhout

Na deze heerlijke verfrissing trokken we snel (lees tien keer verwisselen van outfit) een mooi jurkje en een paar hoge hakken aan. Natuurlijk moesten we proeven van het welbekende gastronomisch dinner van Le Phebus. Chef-kok Xavier Mathieu bereidt creatieve gerechtjes met een mediterraans accent. Hij speelt met kleuren en texturen en alles wordt op een zeer originele manier geserveerd. Ik was ook blij dat er veel groentjes op het menu stonden, iets wat in La douce France niet altijd het geval is. Na het eetfestijn doet de Franse Wout Bru met veel plezier nog een praatje met al zijn gasten. Hij is alvast even charmant als zijn keuken.

Champagne: klinken op het goede leven

Processed with VSCO with hb1 preset

De meester van Le Phebus, Xavier Mathieu

Processed with VSCO with hb1 preset Processed with VSCO with hb1 preset

Ook ’s middags kan je er heerlijk tafelen op het romantische terras met een mega mooi zicht. Café de la Fontaine serveert eenvoudige, regionale gerechten buiten bij de fontein van het café. Leven zoals god in Frankrijk noemen we dat dan.

Girls having fun

Processed with VSCO with hb1 preset

Wat we niet wisten was dat het vijfsterren hotel ook een heerlijke spa heeft. Je krijgt er in alle sereniteit een ontspannende massage maar vooral relaxen en zwemmen met zicht op de wondermooie tuin was een moment om nooit te vergeten.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Een spa met een view

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with hb1 preset

Voor de sportievelingen onder jullie is er ook een privé tennisbaan. Wij vonden de petanq baan al een uitdaging op zich. Maar geef toe, al spelend voel je de provence in al zijn facetten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wakker worden is in le phebus een droom. Het ontbijt kan je natuurlijk op bed laten brengen zodat je in alle sereniteit kan ontwaken. maar Marie en Zoë uitnodigen voor een uitgebreide brunch aan mijn pool was zeker één van de hoogtepunten van ons verblijf. Sorry meisjes ik moet iets bekennen:”ja, ik had wel al een koffiekoekske gepikt:-)”

Processed with VSCO with hb1 preset

Meisjes waar blijven jullie?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with hb1 preset

Wie zelf eens wil onderdompelen in de sfeer van de Provence. Wel, het vijfsterren mekka “Le Phebus ” ligt in  Joucas. Dat is een heel klein dorpje op een paar km van het idyllische Gordes midden in  de Vaucluse. Meer bepaald in het beschermd natuurgebied van de Luberon. en heus niet zo ver van de Mont Ventou. Er valt heel wat te beleven maar daar vertel ik jullie graag in een volgende post meer over.

 

 

 

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.