Orlando: fun, funner, funest

8 mei 2015

image
imageAls je met kinderen naar de States reist dan is er uiteraard één obligatoire stop, Orlando. Al heb ik nu niet meteen het gevoel dat de volwassenen dat heel erg vinden. klein en groot laten zich graag meeslepen in de never ending story van verbeelding en plezier. Maar naar welk park trek je nu het eerst. Ik kan me best voorstellen dat dat niet de meest simpele keuze is bij zoveel aanbod. Doch als je nog nooit naar Disneyland Parijs bent geweest dan is Magic Kingdom een echte must! Disney weet immers als geen ander je te betoveren met zijn magie. Wie met de auto is moet niet ongerust zijn om doden deftig parkingplaatsje te vinden, alles is gewoon tot in de puntjes geregeld. Een grote stoomboot brengt je naar het park en vanaf dat moment zit je echt in een andere wereld! Een betere ontsnapping aan je dagelijkse zorgen is bijna niet te vinden.image
Zelfs oma die al schrik heeft in de draaimolen liet het allemaal mooi gebeuren. Toch nog een kleine opmerking: de all Americane sfeer en vriendelijkheid zijn niet te evenaren maar het park is ouder dan Parijs en dat merk je wel een beetje. Zelf verkies ik eigenlijk ons Europees filiaal. Misschien kan je best zelf eens vergelijken! 🙂 imageimageimage
De terechte nr2 in Orlando is Seaworld. Het park bruist van energie en waterliefhebbers worden er op hun wenken bediend. Wie denkt dat je er alleen ‘aar dieren kan bewonderen heeft het helemaal mis. Attracties met duizelingwekkende snelheden genoeg. Maar ook de manier waarop je de dieren kan ontdekken straalt steeds heel wat fun uit. Antarctica is een echte aanrader en de pinguïns doen je dagen nadien nog in de lach schieten.
Je krijgt ook de kans om de dieren van heel dicht bij te zien en zelfs aan te raken. De dolfijnen even over hun rug aaien lukt, al moet je er wel lang voor aanschuiven. Wil je echt met deze publiekslievelingen zwemmen dan moet maanden tevoren je plaatsje boeken. De show die deze beestjes met hun soortgenoten geven mag je voor geen geld ter wereld missen, let wel op nat worden is een evidentie.image
imageimage
Als je echt van dieren houdt dan is Animal Kingdom van Disney ook een echte aanrader. De 3D animatie met de insecten is al één van de beste die ik gezien heb. Vroeg op de dag kan je controleren of je geen gratis speedpas kan scoren voor één of andere attractie. Met de trein door het dierenrijk moet je zeker doen maar er zijn regelmatig wachttijden van meer dan twee uur. Gelukkig kan je buiten onder de bomen schuilen voor de brandende zon. Je krijgt op geen enkel moment een bedrukkend gevoel. image
image
image

1 Reactie Laat een reactie achter

Geef je mening

1 Reactie

  1. Ik ben zelf ook naar Disney World in Orlando geweest, zo tof! En dan ook nog 4 parken, voor iedereen wel iets. En het fijnste is dat je daar zo goedgezind wordt. Alle medewerkers proberen je de dag zo magisch mogelijk te maken 🙂

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.