Roadtrip USA … Florida, Giorgia and South Carolina

15 juli 2015

je hebt twee soorten plannen. Je kan op reis vertrekken of op vakantie gaan. Het eerste heeft duidelijk mijn voorkeur. Al kan een paar dagen met je luie kont ergens in het zand liggen ook wel eens aantrekkelijk zijn. Maar reizen is de wereld ontdekken. Elke keer een bladzijde meer lezen van een ongelofelijk intrigerend en mooi boek. Zelf heb ik geen kinderen dus lijkt het evident dat ik de kindjes van mijn broer wil begeleiden in dit mooie verhaal. Dus trekken we met de hele familie de wijde wereld in. De States is de ideale plaats om je reisskills te oefen. Orlando een paradijs voor kleine groten en grote kleinen.
image
ORLANDO FLORIDA
In een vorige blogpost zette ik al de drie beste parken in de kijker. Ben je niet zo een grote fan van Disney en kornuiten dan zijn er ook nog wel een paar andere dingen te doen,
shoppen, shoppen en shoppen!De outlet dorpen zijn super, je vindt er de Amerikaanse merken aan zeer kleine prijsjes. En je mag je nog eens opkleden wat op zich voor mij al een verademing is. Laat je nooit verleiden om Old Town te gaan bezoeken want dan kom je terecht in een kermis stadje uit de jaren 50. Maar de charme is ver zoek. Na een ritje samen met Jade in een rappe ( lees: nekbrekende) rups had ik nood aan bier, jawel bier. De eerste ochtenden in de States is voor de kinderen een waar plezier. Het ontbijt buffet vh hotel is mega en Alec is wel tien keer iets gaan halen. Met de jetlag komt dat goed uit want iedereen heeft een reuze honger. Wat je ook zeker moet doen is in een echte “Diner” gaan lunchen. We were with a party of seven, een super grappige uitdrukking vind ik dat.
image

DAYTONA BEACH FLORIDA
Niet de meest fancy plaats, dat geef ik grif toe. Wie op zoek is naar een trendy resto of een hippe danstempel komt bedrogen uit. Je vindt in dit mecca van de Nashcar Races wel eindeloos lange en brede stranden. Breed genoeg om, jawel, een rijstrook te organiseren. Voor tien dollar kan je je laatste nieuwe bolide voorstellen aan de zonnekloppers onder hun parasolletjes. Vriendelijk wuiven en kusjes gooien is zeker de boodschap. het voelt allemaal een beetje raar aan maar als de ijsauto voorbij komt zien we dat graag door de vingers.
S’avonds moet je gaan eten bij Joe’s Crab Chac op het einde van de pier. Reserveren is de boodschap want iedereen wil wel eens proeven van de gestoomde heerlijkheden uit de zee. image
image

ST AUGUSTINE FLORIDA
St Augustine is één van de oudste en nog steeds bestaande Europese nederzettingen van de VS en daar gaan ze prat op. Het is voor Amerikaanse normen vrij klein. Je kan dus best alle bezienswaardigheden te voet bezoeken, het treintje is echt geen must. Wij Europeanen zijn natuurlijk verwent als het over historische zaken gaat. Alles komt snel een beetje toeristisch over. Maar, het is er best gezellig en plezier creëer je zelf. Mijn familie heeft al snel de smaak te pakken, help, subiet houden ze ons hier echt.
Het hotelletje Edgwater inn is een echte aanrader. Het zat niet in het pakket van Connections maar ze hebben hun uiterste best gedaan om het in de reis in te plannen. Mijn jongste leenkindje maakte er een sport van om zoveel mogelijk Dolfijnen te spotten en dat lukte hem met heel veel toewijding heel aardig. Ik moet toegeven dat het zicht op de rivier en de stad zo mooi was en de rust zo fijn dat we s’avonds gewoon een kleine pizza hebben besteld. Nog iemand een hongertje? In het stadje zelf heb je ook wel een aantal hippe restaurantjes met live muziek en de Conch House aan de haven is een echte aanrader. Als je op tijd Bent dan eet je in één van de boomhutjes, een fris briesje is nooit veraf.
image
image
imageimage
SAVANNAH GIORGIA
Savannah wordt beschouwd als de groene stad en dat merk je ook meteen. Overal waar je wandelt zie je de zo kenmerkende reuzebomen met het Spaanse mos. De stad is ook kleiner dan ik dacht en wandelen is zeker geen opgave. In De bekende Riverstreet kan je een boottochtje boeken, in het centrum vind je veel terrasjes en in de parken wandelen is een must. s’Avonds hebben we buiten gegeten bij Belford’s een beetje prijzig maar een verademing na al de hamburgers en consoorten. Wel geen kinderen te bespeuren die mogen blijkbaar alleen maar mee naar Mc Donalds
image
image

CHARLESTON SOUTH CAROLINA
In deze stad werden de slaven met schepen aangevoerd. Duizenden mensen werden hier verhandeld en voor het leven van hun vrijheid beroofd. Mijn leenkindjes zijn nog klein en het verhaal van al die onmenselijkheid is hun nog bespaard gebleven. Maar nu we toch hier zijn moeten we de hut van oom Tom toch in het echt bezoeken. Het was ontroerend hoe ze opgingen in de geschiedenis en daarom wijd ik er graag nog een volgende blogpost aan.
De stad zelf oogst majestueus en de hele familie heeft spijt dat we hier maar zo kort zijn. Misschien de start voor een volgende trip? image
image

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.