Dyson voor een betere lucht

16 april 2017

Iiedereen kent het merk Dyson wel van zijn futuristische stofzuigers die zonder zak de hele boel schoonhouden. Ondertussen hebben ze ook een zalige haardroger in de aanbieding maar ik ben vooral gefascineerd door hun nieuwe luchtreinigers. Nu  hoor ik je al denken: “jij hebt dat daar in  de gezonde buitenlucht van #denboerenbuiten toch niet nodig?” Wel niets is minder waar. De laatste jaren nies ik mij te pletter en heb ik geen flauw idee waar dat vandaan komt. De kat kijkt op dit moment ook heel onschuldig om zich heen dus ik kan haar moeilijk met de vinger wijzen. 🙂 Enfin, het kan natuurlijk ook van de meststoffen zijn die de boeren hier rondspuiten of de ordinaire huisstofmijt kan ook haar best doen. Ik weet het eigenlijk niet maar er moet iets aan gedaan worden en liefst zo snel mogelijk.

De kat mag blijven

IMG_1595
De lucht die we thuis inademen kan wel tot vijf keer zo vervuild zijn als de buitenlucht, en we brengen zo’n 90 % van onze tijd binnenshuis door. Luchtreinigers helpen om verontreinigende stoffen, pollen, schimmels, bacteriën en geurtjes te vangen. Sommige luchtreinigers werken echter met motoren die lucht door hun filters persen om de deeltjes op te vangen. De schadelijke deeltjes bewegen hierbij met hoge snelheid door het apparaat en kunnen zo weer in de kamer terechtkomen.En dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

Zuivere lucht, altijd en overal

IMG_1599

De nieuwe Dyson Pure Hot+CoolTM Link luchtreiniger is voorzien van een filter in glasvezel. Deze technologie vangt 99,95 % van de mogelijk schadelijke deeltjes van slechts 0,1 micrometer uit de lucht. Ze blijven achter in de filter en worden zo verwijderd uit de omgevingslucht. De filter kan je best elk jaar vernieuwen.

Altijd frisse lucht

IMG_1598

Maar dat is nog niet alles; de sensoren in het apparaat detecteren veranderingen in het klimaat en passen de luchtstroom dan automatisch aan, zodat de ingestelde luchtkwaliteit behouden blijft. Een zorg minder dus want dit vergeetkopje zou anders het toestel de helft van de tijd niet juist hebben opstaan.

Dyson design altijd mooi

IMG_1594

Ook fijn,  het toestel is multifunctioneel. De Dyson reinigt, verwarmt en verkoelt je huis of slaapkamer zonder morren. Je kan je kamer dus gelijkmatig verwarmen en verkoelen zonder dat je dat veel zorgen baart. Je kan alles controleren met de Dyson link app op je smartphone. Je weet dan ook meteen wanneer de lucht het gezondst is en je kan misschien ook achterhalen wat de oorzaak daarvan is.

slaap zacht en fris

IMG_1600

Ik denk dat ik het toestel in de slaapkamer ga zetten Als de boeren uit de buurt vanalles ’s nachts rondstrooien denk ik niet dat de lucht hier nog zo zuiver is. Voor de rest valt het hier in Kessel blijkbaar mee, zowel buiten als binnen. Of mijn allergie gaat verdwijnen weet ik natuurlijk niet maar ik heb er alvast goede hoop op. De kat mag alvast blijven. 🙂 Bij zwoele zomeravonden mag de Dyson ook mijn hoofd en de kamer koelhouden. Geen makkelijke taak :))

 

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.