Eet, beweeg en leef

20 januari 2016

imageNa de feestdagen hebben we allemaal hetzelfde gevoel. (anders heb ik een probleem :-)) We voelen ons moe maar voldaan, vol goede voornemens en een beetje opgeblazen. Meestal blijft het bij mij bij veel goede voornemens en verdwijnt het opgeblazen gevoel wel na enkele zeer drukke januari dagen. Maar dit jaar ben ik ook moe, echt moe. Is het de leeftijd (no way) of is het mijn ultra gezonde levensstijl (not) van de laatste maanden. Ik raas maar door en eet frieten en pizza door elkaar. Misschien net daarom dat het “eet, beweeg en leef” spotje van de weightwatchers mijn aandacht trok.

image

Het wordt tijd dat ik het roer weer in eigen handen neem. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Zo hoort het. Maar het lukt mij precies niet zo goed meer alleen. Misschien heb ik wat inspiratie of motivatie nodig.
De insteek van de weightwatchers is blijkbaar ook helemaal omgedraaid. Het gaat niet meer over diëten. Het gaat over jezelf een nieuw elan geven zodat je zowel van binnen als van buiten straalt.
Dat kunnen we alleen maar ten volle goedkeuren.

Je bent wat je eet!

Dus gaan we in 2016 de gezonde Inge weer helemaal op de voorgrond zetten. Een paar jaar geleden had ik daar helemaal geen problemen mee en heb ik het lang kunnen volhouden. Gezond en inspirerend eten met groenten, heel veel groenten …. . Dit gerechtje vond ik op de ww site en is precies hoe het moet zijn.

image

De ingrediënten even meegeven is waarschijnlijk ook handig anders is het voor jou moeilijk om er aan te beginnen :-): 165g rauwe kippenfilet, 1 limoen, 1 koffielepel harissa-kruidenpasta, 2 koffielepels olie, 30 gr couscous,1/2 courgette en twee takjes verse munt
Ps: Ik heb zelf een beetje meer Harissa gebruikt en de andere helft van de courgette er ook in gezwierd..

Beweeg je gelukkig en leef in beweging!

image

Bewegen is een belangrijk onderdeel om je goed in je vel te voelen. Sommige mensen sporten zich een rib uit hun lijf. Ik verbruik liever wat rustiger mijn energie. Wandelen in stijl bijvoorbeeld zodat je calorieën verbruikt en tegelijkertijd heel wat levensenergie door je longen laat stromen. Waar je ook voor kiest er is blijkbaar voor iedereen, als je die nodig acht, de juiste coach of begeleiding bij het ww programma.
Om je echt goed in je vel te voelen moet je jezelf wapenen met de nodige humor en zelfrelativering. Een kilo meer of minder gaat dat niet voor jou doen. Vermageren mag geen verzuring brengen, het moet een aanzet zijn om gezonder in het leven te staan, te genieten, wat tijd voor jezelf nemen en heel veel te lachen!

image

TIP:Wil je graag eens in de alcohol vliegen. In een glaasje echte champagne zitten de minste calorieën, ga je voor de ultrabrut dan is dat nog beter. Let wel door het minieme suikergehalte zegt je lichaam minder snel stop. Dat moet je dan zelf wel even controleren.

wat is de beste remedie voor lichaam en geest? ? Juist!

image

Ga ik helemaal alleen mijn betere zelf naar boven toveren of schakel ik de hulplijn in? Tempting… want je kan ook je hele WeightWatchers programma afwerken online. I’ll keep you posted.

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.