The Athenaeum: pure luxe in Londen met zicht op Green Park

12 maart 2017

Op 2 uurtjes ben je met de Eurostar in hartje Londen. Ideaal om je dus even onder te dompelen in deze bruisende stad waar altijd iets nieuws te ontdekken valt. “The Athenaem”ligt in een super fancy buurt net over Green Park en is dus voor mij de ideale uitvalsbasis. Het hotel kreeg al menig celebrity over de vloer: van Elizabeth Taylor en Marlon Brando tot Harrison Ford en Sandra Bullock. De jongens van Thake That kondigden hier hun split aan en lieten menig meisjes hart in de kou staan. Dat is het laatste wat ze bij The Athenaeum doen. Ik heb zelden zo een oprecht warm welkom gekregen  en voelde me even ook een echte ster. 🙂

Warm welkom @ The Athenaeum

IMG_0354

De kamers voelen door al de spiegels zeer ruim aan. Het is trendy en warm ingericht met hier en daar een speels accent. Het geweldige zicht op Green Park is echt pure luxe en een grote meerwaarde in een drukke stad.

De Teddie staat klaar om te knuffelen

Processed with VSCO with hb1 preset

De badkamer heeft een verwarmd handdoekrek en de handdoeken zijn super dik. Dit klinkt misschien niet zo belangrijk maar voor mij betekent dit het summum van luxe. Het nespresso apparaat en de kussens op maat zijn ook zeker een meerwaarde.

Geweldig zicht op Green Park

Processed with VSCO with hb1 preset

Als je naar Londen gaat dan weet je dat het weer niet altijd meezit. Daarom is een goede Spa echt noodzakelijk. Als gast kan je gratis gebruik maken van de hottub en de sauna. Wil je graag één van hun heerlijke massages of behandelingen dan moet je echt op voorhand boeken. De reservaties lopen weken op voorhand al vol! Dus zeker niet vergeten, het loont de moeite.

Hot in the tub

Processed with VSCO with hb1 preset

Dat je niet echt lekker kon eten in een hotel behoort al een tijdje tot het verleden. In The Athenaem gaan ze nog een stapje verder en hebben ze twee sterrenchefs in dienst om The Athenaeum op de kaart te zetten.

Het restaurant is gezellig ingericht en serveert een eerlijke keuken. Wij smulden van een heerlijk stukje vlees met de nodige attributen. 🙂 De twee broers Chris & Jeff Galvin hebben met hun culinaire kunstjes ook de afternoon tea op een hoger niveau gebracht. Je ziet dan ook dat heel wat mensen doorzakken tot zes uur of later voor hun High tea.

Smullen bij Galvin

Processed with VSCO with hb1 preset

Last but not least, moet je in de bar natuurlijk ook nog een slaapmutsje kunnen nuttigen. De setting spreekt op zijn minst tot  de verbeelding en de cocktails zijn super lekker.

” Mind the gab but never mind the rain in London” Een dagje gewoon in het hotel blijven is een avontuur op zich.

Groen licht voor een cocktail

Processed with VSCO with hb1 preset

PS: het hotel ligt op wandelafstand van New Bondstreet

Meer info: The Athenaeum London

2 Reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

2 Reacties

  1. Isabelle schreef:

    Heel leuk artikel boordevol tips voor een citytrip! Supermooie foto’s op prachtige locaties. Love it! ❤️

  2. Isabelle schreef:

    Heel veel tips voor een onvergetelijke citytrip! Supermooie foto’s op prachtige locaties.. Love it! ❤️

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.