Ohla Gastrobar: sterren tappas in BCL.

22 februari 2015

imageOhla is één van de beter tappa bars in hartje Barcelona. Het is gelegen op de gelijkvloers van het vijf sterren hotel Ohla niet zo ver van de Ramblas en Place de Katalan. Een gastrobar is een chique tappabar met de meer culinaire tappa. In het geval van ohla is het duidelijk want de bar is gelinkt aan Saüc, een bekend restaurant met Michelin ster.
image
De bar oogt trendy en warm en de toog is uitnodigend. Al snel komt men met een proevertje langs. Het is dan ook evident dat iedereen een bordje “jamon con pan y tomate” besteld.image
Mijn gastheer kiest een plaatselijk rood wijntje, Negre des Negres dat er heerlijk bij smaakt.Het Amerikaans koppel naast ons wil de Prijorat ook wel eens proeven en is meteen fan. Nog maar een flesje bestellen dan?
image
De tappa’s zijn elk een schilderijtje op zich. We geven het grif toe, het oog wil ook wel wat. Alles proeven, rustig eten en heerlijk genieten is de boodschap.
image
image
image
De salade is gewoon heerlijk voor een groenten lover zoals ik. De Patatas Bravas staan wel niet op de foto maar waren de heerlijkste pikante patatjes die ik ooit geproefd heb. Het meest origineel waren de sardientjes die gewoon in hun blik werden gepresenteerd. Omega drie in pure vorm. 🙂
image
image
Spijtig dat we de volgende dag vroeg met de TV opnamen starten. De Bar van het stijlvolle Ohla hotel lonkte en zin in een afzakkertje hebben we altijd. Geen probleem, we doen het gewoon nog een keer.

1 Reactie Laat een reactie achter

Geef je mening

1 Reactie

  1. An vandevenne schreef:

    Geweldig hotel hè! Wij zijn daar op pre huwelijksreis geweest

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.