Le bouchon, Daniel & Denise: top adresjes in Lyon

20 december 2016

Met de trein naar Lyon is altijd een goed plan. Zeker als je stressvrij wil genieten van al het lekkers dat deze culinaire stad te bieden heeft. In een vorig artikel beschreef ik al uitgebreid de heerlijkheden die Paul Bocuse naar deze stad bracht, maar er zijn echt nog andere pareltjes te ontdekken.

You have to love Lyon

image

 

Een typisch fenomeen in Lyon zijn “Le Bouchon”.  Er zijn in de Zuiderse stad 22 authentieke  restaurants die beschermd en gecontroleerd worden door L’association de défense des bouchons Lyonnais. Een etentje hier is niet al te duur en de kwaliteit is gegarandeerd.

Le bouchon: echt, gezellig en lekker

Processed with VSCO with hb1 preset

De chefs werken met goede en vaak huisgemaakte producten. De keuken is eenvoudig en lekker. Ze serveren de copieuze klassiekers van Lyon. De meeste gerechten zijn heel simpel en bestaan uit stukjes vlees of vis  die tot een lekker geheel zijn versmolten. In de bouchons gaat er niets van het dier verloren. Een deugd die we misschien maar terug in ere moeten herstellen.

De huispaté van Daniel & Denise

image

De  quenelle van snoek met een heerlijke schaaldierensaus is bij Daniel & Denise een echte must have. Veel plaats voor een dessertje was er bij mij niet meer. De sfeer is super relax, druk en gezellig. Het is vanzelfsprekend dat de patron zelf een praatje komt maken met zijn gasten. Let wel, reserveren is een must want de betere zaken zijn razend populair bij de inwoners van Lyon zelf.

Een quenelle: meer Lyon op je bord vind je niet

image

 

Processed with VSCO with hb1 preset

 

Wil je proeven van Lyon dan moet je echt een bezoekje brengen aan één van de 22 bouchons. Verwacht je aan stevige Franse kost. Een menu is ook niet altijd een must. Je eet gewoon wat de pot schaft, heerlijk.

Wie wat meer wil uitgeven kan ook terecht in één van de vele sterren restaurants van de stad. Verfijning op je bord verzekerd maar de ambiance van Le bouchon is er zeker moeilijker te vinden. 🙂

Sterren op je bord

image

meer info op deze geweldige app voor je mobiel

extra tips op Voyage sncf

1 Reactie Laat een reactie achter

Geef je mening

1 Reactie

  1. Silkeblogs schreef:

    Wauw, ziet er allemaal superlekker uit!

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.