Drink rode wijn dan vergeet je al je zorgen

19 november 2016

Drink rode wijn dan vergeet je al je zorgen, dan denk je niet aan morgen… een melodietje uit ver vervlogen tijden dat steeds door mijn hoofd loopt elke keer ik uitgebreid de tijd neem om mijn favoriete wijn bij Lidl uit te kiezen. Je weet het of je weet het niet maar de supermarkt zet al een paar jaar hoog in op kwalitatieve Franse wijnen. Voor een wijnliefhebber als ik is dat super goed nieuws. Een goede wijn voor een goede prijs.

Van rode wijn word je blij 🙂

Processed with VSCO with h1 preset

Keuze genoeg bij Lidl

Processed with VSCO with a1 preset

Wie van de Merlot druif houdt, zit helemaal goed met deze Medoc uit 2011. Chateau Rollan de By is een heerlijke rode wijn die perfect bij edele vleesbereidingen hoort. Ideaal dus voor de feestdagen die eraan komen. Je betaalt hem net geen 15 euro maar met Kerstmis mag dat wel.

tip: Bak een filet pure in echte boter, doe een beetje rode wijn en gerapte fondantchocolade in de saus en karamelliseer je witloof. Supersnel klaar en super lekker.

 

Processed with VSCO with a1 preset Processed with VSCO with a1 preset

Een andere aanrader is de Chateau Les Granges de Civrac.  De Cabarnet Sauvignon druif en de Merlot vinden hier een mooi evenwicht. Deze rode wijn kost nog geen 11 euro en past perfect bij een geroosterd lamsboutje.

image

 

Weetje: Je lippen, tanden en tong  kunnen blauwig kleuren door het drinken van rode wijn. Dat maakt iedereen wel eens mee. 🙂

Dit komt door de tannine, die zowel de kleur als de smaak van de wijn mee bepaalt. Tannine zit in de schillen, pitjes en steeltjes van druiven. Voor het maken van witte wijn gebruikt men de schillen van de druiven niet.  Witte wijn bevat geen tannine en zal  je tanden  dus niet kleuren. Och, rode lippen dienen om gekust te worden, niet?

Spring gerust eens binnen bij Lidl. Je zal meteen merken dat de selectie wijnen enorm uitgebreid is. In elke prijsklasse vind je wel een aardige rode wijn.

Bij twijfel kan je altijd vivino Wine Scanner raadplegen. Dat is een bijzonder handige app!

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.