Top locatie in Berlijn: AMANO

1 september 2016

 

Het desighotel AMANO heeft misschien maar drie sterren maar is echt een aanrader. Het hotel is niet alleen super hip ingericht met cultfotos aan de muur en design beestjes die de wacht houden, nee de allergrootste troef is zijn ligging. Amano  ligt op 5 minuten lopen van de uitgaanswijk Hackescher Markt in het centrum van Berlijn, op 200 meter van het metrostation Rosenthaler Platz en op een boogscheut van de tofste winkeltjes en kunstgalerijen in Berlijn. De ideale uitvalsbasis om de stad onveilig te maken.

 

image

Mijn camera is dan toch beter: ❤️ Canon

image

Alvorens de stad in te duiken  heb je natuurlijk een stevig ontbijt nodig. Je kan bij mooi weer ook buiten eten en dat vind ik altijd een pluspunt. Je hoeft ook absoluut geen vroege vogel te zijn want het buffet staat er tot 11uur. In het weekend zelfs een uurtje langer.  De koffie to go kan bij deze addict ook op een een hoera rekenen.

One for the road!

image

Een goed begin van de dag.

image

Ik heb alvast heerlijk geslapen. De kamers zijn niet echt groot maar cool ingericht. Ik heb wel 10 euro extra betaald voor een kamer met zicht op de binnentuin. Ik hou van het geluid van de stad maar liefst niet ’s nachts. 🙂 De stilte was zalig en elke euro waard.

Je hebt dus een binnentuin en een dakterras/bar. Twee oases van rust in het midden van de stad. Dat laatste levert bij goed weer zeker een mooi plaatje op.

De AMANO bar beneden heeft een prijs gewonnen. Iets wat ik begrijp want het is lang geleden dat een barman mij nog verrast heeft. Proef zeker de Thai massage met gember en citroengras, man, man, die is lekker.

Luieren in de binnentuin.

image

Het AMANO bevindt zich op 200 meter van het metrostation Rosenthaler Platz . Een taxi is natuurlijk nog gemakkelijker en kost ongeveer 40 euro.

Vanuit het Amano hotel kan je, als je de juiste stapschoentjes hebt, de stad te voet ontdekken. Je vindt heel dichtbij ook echt een paar super leuke restaurantjes en dat kan ’s avonds wel handig blijken. 🙂  Je kan ook  een fiets of tandem huren in het hotel om zo het hart van Berlijn te verkennen. Iets wat wij altijd graag doen. Het geeft je net dat tikkeltje meer vrijheid en in Berlijn kan je alvast heel wat makkelijker rondrijden dan in Antwerpen. 🙂 In de volgende blogpost stap je gewoon op. Ik leid je heel graag rond.

Met de fiets door Berlijn, zalig!

image

 

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.