De Brita mocktails van Manuel Wouters

21 september 2016

Dit jaar viert BRITA, één van ’s werelds toonaangevende experts op het gebied van drinkwateroptimalisatie, zijn vijftigste verjaardag en dat moet gevierd worden.  Ze lanceren daarom dit jaar een nieuwe en super handige  waterkan: de BRITA fill&enjoy.

De kleur van water

image

De kan is niet al te groot en heeft geen traditioneel handvat zodat hij makkelijk  in het koelvak past. Hij oogt mooi en vrolijk en is perfect om een feestje op gang te trekken.

Zacht water voor een heerlijke mocktail

image

Dat dacht Emanuel Wouters ook en creëerde meteen een paar verrassende water mocktails. Het gebruik van gefilterd water zorgt er immers voor dat alle gebruikte ingrediënten niet alleen hun oorspronkelijke kleur bewaren, maar ook dat de smaken nog beter tot hun recht komen.

Het perfecte water aan de Waterpoort…..

image

Zelfs zonder alcohol, en op basis van lekker BRITA gefilterd kraanwater, smaken de cocktails van  Manuel Wouters  verrassend en lekker! Wie dus geen alcohol mag of wil drinken moet niet meer langs de zijlijn staan. Bewust drinken en toch met volle teugen genieten hoeft niet langer meer een contradictie te zijn.

Speciaal voor BRITA ontwikkelde Manuel 6 water mocktails : Raspberry Fun, Cucumber Fun, Violet Fun, Basil Fun, Cinnamon Fun en Ginger Fun. Ik geef jullie graag een paar receptjes mee om het zelf te proberen.

No alcohol: what did you expect?

image

Violet Fun :  – Benodigdheden: Champagne coupe, stamper (muddler), maatbeker, shaker, fijne zeef (strainer).

Ingrediënten: 1/4 limoen, 1 tl rietsuiker, 6 cl BRITA gefilterd water, 3 cl vers limoensap, 3 cl violette siroop.

Bereiding: Neem een mixglas. Doe er het partje limoen in en voeg er de rietsuiker aan toe. Kneus met een muddler tot het sap goed zichtbaar is. Voeg er de overige ingrediënten aan toe. Sluit de shaker en schud de ingrediënten krachtig. Zeef de cocktail in het Champagne glas. Garneer met violette bloempjes.

Raspberry Fun

image

Bereiding: Neem een mixglas. Doe er de frambozen in en voeg er de rietsuiker aan toe. Kneus met een muddler tot het sap goed zichtbaar is. Voeg er de overige ingrediënten aan toe. Sluit de shaker en schud de ingrediënten krachtig. zeef de cocktail in het delmonicoglas. Garneer met een fuchsia bloem.

Ginger Fun :Benodigdheden: Dubbel collinsglas, maatbeker, shaker, fijne zeef (strainer).

Ingrediënten: 6 cl groene jasmijn thee, met BRITA gefilterd water gemaakt, 2 cl gembersiroop, 1 fl tonic water, ijsblokjes met blauwe bessen.

Bereiding: Neem een mixglas. Doe er de thee en gember siroop bij. Sluit de shaker en schud krachtig met veel ijs. Zeef de cocktail in het collinsglas met de blauwe bessen ijsblokjes. Vul op met tonic. Garneer met verse verveine.

Schol, jawel ook zonder alcohol mag je klinken, maar wel in de ogen kijken want anders…..

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.