Logis viert zijn 20ste verjaardag in België

17 maart 2016

Als je regelmatig naar Frankrijk op vakantie trekt dan moet je ooit al wel eens van de kwaliteiten van een Logis Hotel genoten hebben.  Meer dan 2000 gepassioneerde hoteleigenaars zijn namelijk lid van dit kwalitatief en gastvrij hotel netwerk.

Het zijn stuk voor stuk authentieke accomodaties met een eigen karakter. Maar het hartelijk ontvangst in een familiaal kader hebben ze allemaal met elkaar gemeen. Ik moet zeggen, het brengt je meteen in de juiste sfeer.

Wat ik niet wist is dat Logis hier in België ook al 20 jaar actief is.
Wel, ik zal het niet snel meer vergeten. In aanwezigheid van alle hotel eigenaars en een select groepje pers werd dit In La Roche uitgebreid in de bloemetjes gezet. Hostelerie La Claire Fontaine was het allereerste Logis hotel in België en mocht daarom de honneurs waarnemen. Met zijn drie schoorsteentjes en drie stoofpotjes (de classificatie van Logis) waren zij daar natuurlijk perfect voor gewapend.

 

La Claire Fontaine: Logis in La Roche

 

 

image

Het hotelletje is ouderwets gezellig en heeft een prachtige tuin en kamers met balkon. De keuken kan je op zijn minst gastronomisch noemen dus echte Bourgondiërs komen hier helemaal aan hun trekken. Het koken wordt tot kunst verheven, maar je zit wel in de Ardennen, dus het is en blijft stevige kost. Maar die extra energie kan je best gebruiken tijdens een stevige wandeling door La Roche.

image

 

Mijn geliefde, de lustige Ourthe….

 

image

Door het warme ontvangst voel je je ook meteen thuis. Een krantje lezen en een Belgisch biertje om even op krachten te komen hoort er natuurlijk ook bij.

image

We gingen ook nog even langs bij Hôtel les Tilleuls waar we alweer culinair werden verwend. Het hotel heeft zicht op de Ourthe en dat vind ik echt een meerwaarde. Ook hier zijn de kamers sober maar van alle comfort voorzien. En de prijzen schommelen net zoals bij La Claire Fontaine rond de 100 Euro voor kamer met ontbijt.

 

A room with a view: I love it!

image image

Soms vergeet je de schoonheid in eigen land en eigenlijk is dat hoogverraad:)

Hou je van een heerlijke wandeling in ongerept gebied en laat je de Bourgondiër in jou graag even los?Wel, La Roche is bijna bij de deur en die deur staat met veel enthousiasme voor elke levensgenieter wagewijd open.

Kwalitatieve en warme “Logis” voor een schappelijke prijs daar zeg je moeilijk nee tegen.

 

ps: de feestbeelden zijn niet voor publicatie 🙂

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.