V40! Designed in Sweden. Made in Belgium

26 mei 2016

 

image

De V40 is een echte stadsrakker. De compacte hatchback heeft  een strak en karaktervol design en dat zet zijn Zweedse roots meteen in de kijker. Ik mocht vorige week in Stockholm deze coole city car zelf gaan uittesten en viel van de ene positieve verbazing in de andere.

Amazon Blue, stijlvol de stad in

Volvo V40 City Experience. Stockholm Sweden. Bloggers visiting Stockholm. Photo : Rickard Kilström 2016-05-19

De wagen rijdt “smooth” zoals ze zeggen, is milieuvriendelijk en oogt hip en trendy. Als je graag wat meer over de technische kant te weten komt ga je best even naar de link.

Zelf deel ik heel graag een paar unieke ervaringen met jullie.

Zweeds design, altijd een stapje voor

image

Tijdens een workshop maakte ik kennis met één van de talentvolle ambassadeurs van de Zweedse constructeur. Deze jonge dame ontwerpt verpakking met dezelfde levensduur als zijn inhoud. Na haar presentatie vroeg ik me af waarop de wereld nog wacht om deze milieuvriendelijke oplossing globaal op de markt te brengen. Fijn dat Volvo zich laat inspireren door mensen die de wereld op een hoger plan willen brengen.
Dat doen ook de allerlaatste technologische snufjes in de V40. Mijn auto en mijn telefoon zijn twee belangrijke werkinstrumenten voor mij. Als zij ervoor kunnen zorgen dat het leven wat makkelijker wordt, spring ik een gat in de lucht.

Nooit meer je sleutel zoeken, joehoe!

Volvo V40 City Experience. Stockholm Sweden. Bloggers visiting Stockholm. Photo : Rickard Kilström 2016-05-19

Volvo heeft nu ook een App waar je gewoon met je telefoon je boodschappen naar je wagen kan laten brengen. De delivery boy of in dit geval girl krijgt voor even een electronische sleutel en kan netjes je boodschappen of cadeautjes in de koffer plaatsen. Gedaan dus om na je werk nog uren aan de kassa aan te schuiven.

Je smartphone wordt meteen ook je sleutel en dat is voor mij een geweldige applicatie want die eerste weet ik in tegenstelling tot mijn sleutels altijd te vinden. Het is ook super handig dat je via je telefoon de sleutel aan iemand anders kan doorgeven. Zo kan ik mijn man te pas en te onpas inschakelen om mijn auto te gaan oppikken:-).

Key swap: perfect idee

Volvo V40 City Experience. Stockholm Sweden. Bloggers visiting Stockholm. Photo : Rickard Kilström 2016-05-19

Toch nog even meegeven dat Volvo ook super veilig rijdt. Het merk streeft ernaar om tegen 2020 auto’s te leveren waarin niemand nog sterft of ernstig gewond raakt. Ik hoop met mijn heel hart dat dit voornemen lukt. Voorlopig helpt het Driver Alert Contology alvast om je te waarschuwen wanneer je rijgedrag tekenen van concentratieverlies of vermoeidheid vertoont. Tijd voor een korte stop en een koffie zegt het tasje koffie dat op het dashbord verschijnt. Wie kan daar nu nee tegen zeggen:-).

Vier ogen zien meer dan twee. De V40 waarschuwt en remt ook wanneer er zwakkere weggebruikers of andere wagens dicht in de buurt komen. Een zegen voor wie de tas koffie genegeerd heeft.

Veiligheid troef

Volvo V40 City Experience. Stockholm Sweden. Bloggers visiting Stockholm. Photo : Rickard Kilström 2016-05-19

We mogen natuurlijk ook niet vergeten dat deze auto in Gent uit de fabriek rolt.

Made in Belgium, daar kunnen  we alleen maar fier op zijn.

 

ps: het panoramisch dak is een echte must.

Ps: met de Volvo On Call controleer je jouw auto met één druk op de knop

 

Photo’s : Rickard Kilström
2016-05-19

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.