Veel goesting voor Gusto @carbon Genk

30 maart 2016

imageLekker gaan eten is mijn lange leven. Ik had al heel wat positieve geruchten opgevangen  over Gusto  een trendy, design restaurant in hartje Genk. De verjaardag van mijn man was dan ook de ideale gelegenheid om mijn nieuwsgierigheid te blussen.  Met alle heerlijke bubbels en aangepaste wijnen kan je dat in dit geval bijna letterlijk nemen. Gelukkig moesten we voor onze kamer maar een paar verdiepingen hoger. Het is dan ook aangeraden om op voorhand een logement te boeken in het Carbon hotel zodat je zonder restricties van al het lekkers kan genieten.

image

Gusto is trendy maar toch warm en gezellig en de zaak die deskundig door Ardan Boffé gerund wordt is populair bij de hippe croud.  Doch, door de de hoge kwaliteit van de gerechtjes op je bord zijn er ook heel wat oudere bourgondiers die het zich laten smaken. Het was nog vrij vroeg toen wij arriveerden maar de gasten volgden elkaar in een snel tempo op. Reserveren is dus echt wel aan te raden.

image

Voor het aperitief kies ik steevast voor een bubbeltje, tja hoe kan het ook anders. Het was fijn te ontdekken dat De Rosé van Le Couchon de eer had om ons op te warmen. Het is één van mijn lievelingsdrankjes tijdens zwoele zomeravonden en wordt alleen geserveerd in de betere, hippe zaken.

Hippe bubbels van Le Couchon

image

 

Wij lieten ons verrassen met het degustatiemenu met aangepaste wijnen. Dat zijn minimum vier gangen, gelukkig wel verfijnde gerechtjes in kleinere porties. Elk gerechtje was een streling voor het oog en de tong. De wijntjes heb ik ook ( meestal wel met enige vertraging) helemaal leeggedronken omdat het een zonde zou zijn iets in het glas te laten. Gusto heeft een zeer uitgebreide wijnkaart waar echt enkele pareltjes in verscholen zitten. Ben je niet zo een grote drinker, wel dan heb ik goed nieuws. Alhoewel de huiswijn dik oké is kan je ook 20 wijnen per glas bestellen. Ik vind dat altijd een meerwaarde in een zaak.

Elk gerecht is een kunstwerkje

image

Gusto heeft een wijnkaart om u tegen te zeggen

image

Het dessert mag zeker niet ontbreken… #lekker

image

Een afzakkertje in de mooie bar is een aanrader. De Gin en grappa liefhebbers worden in Gusto ook meer dan verwend.

Wie het niet te bont heeft gemaakt kan ’s morgens eventueel nog opteren voor een luxe ontbijt met bubbels van Le Couchon. Wij hielden het deze keer wijselijk bij een koffie en croissant. We genoten nog even van het mooie decor, elkaar en het internationale gezelschap dat gezellig zat te keuvelen.

 

.

 

 

Op zondag 27 maart en maandag 28 maart is het Paasmenu verkrijgbaar op reservatie

Prosecco – Gastronomische amuse

Duo van tonijn met frisse texturen van komkommer en radijs – Zachte bonbons van avocado – Krokante macaron van Yuzu

Vlaamse Triple A asperges – Gerookt eigeel – Crème van peterselie – Beurre noissette – Handgepelde grijze garnalen

Lamssteeltjes met kruiden parmezaankorstje – Jus van rozemarijn – Ratatouille van courgette en aubergine – Gekonfijte aardappeltjesPanna cotta – Zacht gegaarde rabarber – Crumble van pecannoten – Huisbereid sorbet van violetjes
4 gangen menu incl apero en amuses 59 euro pp

Aangepaste wijnen mogelijk : 25 euro pp

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.