De Kleine Zavel opnieuw de hotspot in Antwerpen

22 mei 2016

 

Geen twijfel mogelijk: De Kleine Zavel heeft een rijke geschiedenis in het Antwerpse restaurantlandschap. Het pand waarin het restaurant zich bevindt, was ooit het eerste bordeel van de stad – de portretten van de twee “madammen” vind je nog altijd aan de muur. Het woord ‘stoof’ in Stoofstraat verwijst trouwens naar het soort badhuizen dat hier vroeger door zeelui regelmatig werd bezocht.  Ik hou wel van die authenticiteit. De perfecte plaats dus om met een berg vrienden ( lees vooral vriendinnen) een gezellig onderonsje te creëren.

image

Ik vond het reuze fijn omdat de meeste meisjes nog nooit een bezoekje aan De Kleine Zavel hadden gebracht. Ze zijn allemaal redelijk culinair onderlecht en ook verwend, dus een suggestie van mij is altijd een klein beetje een risico. Maar deze keer kon ik echt op mijn twee oren slapen. Iedereen was wild enthousiast en elk bord werd leeg weer meegenomen.

Oesters om “u” tegen te zeggen

imageDe gerechten worden in kleine porties (18€) geserveerd zodat je van al dat lekkers kan proeven. Je besteld dan ook best één van de menu’s met aangepaste wijnen. Alles wordt als een kunsttafereeltje geserveerd en is even lekker als het oogt.

Altijd even lekker

image image

De echte ster hier is Jeremie Landweer die De Kleine Zavel  als een van de gezelligste restaurants van Antwerpen terug op de kaart heeft geplaatst.  Jeremie nam in 2014 de leiding over en liet de meeste gerechten bedenken door niemand minder dan creative chef Kenny Bernaerts, eerder actief in een aantal van de beste restaurants ter wereld en samen met Wout Bru het gezicht van MasterChef op VTM. In de keuken vind je Gerard Spuesens terug, finalist van de prestigieuze Prosper Montagnéwedstrijd.

The Magic touch van Jeremie

image

Wie sterren gerechtjes wil eten zonder sterren te zien bij het betalen moet zeker maar eens langsgaan bij De Kleine Zavel. De kans dat één van mijn mooie gasten ook van de partij is, is groot. 🙂

1 Reactie Laat een reactie achter

Geef je mening

1 Reactie

  1. Jolly Van Looy schreef:

    Wij zijn vrijdag komen eten. De verrassingsmenu gekozen! Het was overheerlijk ☺️
    En bediening was top ??
    Voor herhaling vatbaar!

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.