Weekendje weg met Bernard Massard

17 november 2015

Ongelooflijk maar waar: De echte bubbels hebben Inge en mij gevonden. Als Bubble Trouble uitgenodigd worden door Bernard Massard voor een weekendje weg vonden we een hele eer. Een eer die we natuurlijk niet aan onze neus lieten voorbijgaan.
IMG_7720

IMG_7721

In koeien van letters stond weekend voordien Bernard Massard in m’n agenda geschreven. Nu was het eindelijk zover. Met zelfs een beetje zenuwen trokuk met een supermooie Mazda richting de Luxemburgse velden. Het weekend begon met een heerlijke picknick in open lucht. Het weer was aangenaam, de zon lachte ons immers toe. Op het menu? Verschillende kaassoorten, ambachtelijk brood uit de streek en natuurlijk alle lekkers dat Bernard Massard te bieden heeft.

IMG_7704 IMG_7792 IMG_7793

Ik ging natuurlijk voor de bubbels, kan moeilijk anders met Bubble Trouble als blognaam. Het uitzicht dat we tijdens deze lunch hadden was fenomenaal. De mooie druivenvelden waren nadien ook de moeite om te bezoeken. Met mijn fruitallergie was het niet makkelijk om druiven te plukken maar het ganse team moedigde elkaar aan om de meeste bakken vol druiven te vullen.

De bubbels die niet voor troubles zorgen

Chapeau voor Inge want ons bubbeltje deed fantastisch – en duidelijk veel meer dan mij – werk. Als ik nu een wijntje of een glaasje champagne drink denk ik meteen verder na over het harde werk dat daarbij tegemoet gaat. De boeren verrichten dagelijks uren werk, om alle klanten van de meest verzorgde champagne te voorzien. De druiven worden na het plukken meteen platgewalst en als puur druivensap geprofileerd. Onvergetelijk om te zien natuurlijk, maar blijkbaar vooral om te proeven. Het bedrijf is zo eerlijk, hygiënisch en vooral familiaal. Familie is en blijft belangrijk ten huize Massard. Wij hadden de gelegenheid om zoon Massard te ontmoeten, die nu de dagelijkse leiding over het bedrijf heeft. De manier waarop hij om gaat met z’n personeel is fantastisch.

IMG_7766 IMG_7772 IMG_7782

Het wijnpersen was een hilarisch moment. Mijn Snapchatvrienden hebben ongetwijfeld genoten van alle hilarische momenten, terwijl ik genoot van de ervaring. Als Bubble Trouble zijnde zo dicht bij de origine van een merk te komen staan vind ik best wel onbetaalbaar. Nadien werden we ontvangen in de villa van Massard, voor een heerlijk diner met natuurlijk – aangepaste wijnen. Omdat de familie Claessen ons zo hartelijk heeft ontvangen, zijn we zelfs vergeten foto’s te maken van al het lekkers. De kokkin van de familie verzorgde een diner met champignons als voorgerecht, kalfsvlees met pepersaus als hoofdgerecht én een uitgebreid assortimentjes aan desserten als afsluiter. Nadien logeerden we in Simon’s Plaza hotel, waar ik de volgende ochtend met een immense kater opstond. De lekkere champenoise gecombineerd met alle lekkere wijnen was geen succes voor Mvr. Keuppens.

In het hartje van de Luxemburgse Moezelstreek, in het charmante Grevenmacher, liggen de schuimwijnkelders van Bernard Massard.

Afsluiten deden we met een duidelijke rondleiding in de ‘Vinotheek’ van Bernard Massard. Een museum op zich!

Maar goed: wat heb ik geleerd uit dit weekendje weg?

• Hier in Luxemburg worden al 85 jaar schuimwijnen geproduceerd: 3,5 miljoen flessen per jaar, waarvan ruim 70 procent bestemd is voor de export, het leeuwendeel naar ons land.
• De wijn rijpt er in aluminiumketels die vaak een paar 100.000 liter bevatten.
• Bernard Massard zelf is reeds overleden in 1937, waardoor het berdijf in handen van de familie Clasen kwam: Joseph (broer van Bernard), André en Carlo (zijn zonen), vervolgens Hubert en Antoine. Wij hebben de gelegenheid gehad om rondgeleid te worden door Antoine, een geboren zaakvoerder met het hart op de juiste plaats.
• Het domein ligt in Grevenmacher én is werkelijk prachtig. De 1300 ha grote Luxemburgse wijngaard ligt op de oeverhellingen van de Moezel, gekenmerkt door de kalk- en leembodem die zich perfect leent tot de productie van witte wijnen met een fris en fruitig karakter.

Moesten jullie nog niet overtuigd zijn van het merk, dan is een proevertje zeker nodig. Perfect om je vrienden en familie te verwennen met een exclusief flesje onder de kerstboom. Check zeker www.bernard-massard.lu als je de wijnkelders zelf eens een bezoekje wil brengen of als je de vinotheek wil bezoeken. Prijsklasse voor een klein flesje vanaf 1,70 trouwens – zalig!
IMG_7740

IMG_7746 IMG_7753
Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.