Het mooiste hotel van Gambia vind je bij Corendon: Coco Ocean

25 februari 2018

Gambia, de “Smiling Coast” van Afrika of “Afrika voor beginners” zoals je wel eens hoort, heeft met zijn prachtig kleurenpalet en oprechte warmte mijn hart gestolen. Wie nog nooit op het Afrikaanse halfrond heeft rondgetoerd moet waarschijnlijk even wennen aan de drukte, de (on)gecontroleerde chaos en de openheid van Gambia. Mensen stappen onbeduisd en met een grote glimlach in je comfortzone en dat is voor menig gereserveerde westerling soms heel confronterend. Go With the flow, lach, plaag, gooi ook met complimentjes maar stel op een vriendelijke manier je grenzen. Een heerlijk ontspannende vakantie ligt in het verschiet.

Coco Ocean : best hotel in town

Het mooiste hotel van Gambia is Coco Ocean, een vijf sterren strandhotel met een mooie architectuur en een zalige ligging aan zee.  Hier geen voorgekoude buffetten maar zowel bij het ontbijt als bij het diner een uitgebreide à la cart keuze die elke avond nieuwe mogelijkheden biedt.

Bananapancakes, de zoete zalige zonde

Rust is ook een grote troef van het hotel. Geen disco, bingo of lichtgeflikker maar een paar zalige plaatsjes om romantisch samen te relaxen.

Romantiek in Coco Ocean

Genieten van elkaar en de prachtige zonsondergang

De ruime suites in het hoofdgebouw bieden alle luxe die je nodig hebt maar wil je het nog exclusiever dan boek je best een beach villa met een tuintje en toegang tot het infini zwembad met zicht op zee. Logeren in de presidentiële suite kan natuurlijk ook maar dan voorzie je best een mega budget en  neem je de hele familie mee. 🙂

Royal nights in de presidential suite

Infinity love

Op het strand wordt je (behalve door de krantenverkoper) niet lastig gevallen en op je wenken bediend. Wij merkten deze luxe pas op toen we een paar dagen extra in een ander hotel logeerden. Het voordeel van die beachventers is natuurlijk wel dat alles wat ze aan de man brengen spotgoedkoop is. Je steunt meteen ook de plaaatselijke bevolking. Ik weet het wel maar af en toe volledig met rust gelaten worden is ook goud waard. 🙂

Volledige rust in Coco Ocean

Als de zon de zee kust wordt het hemels

Gelukkig voor mijn nieuwe vriend: Just a salad 🙂

Je kan op the beach of het grote zonneterras ook heerlijk lunchen en iedere zondag organiseren ze er een uitgebreide BBQ. Maar als de zon de zee kust wordt het echt magisch op het strand. Vissers halen onder veel bekijks hun netten op en een ritje te paard met je geliefde is super romantisch. Je kan er ook, zelfs al heb je half pension, heerlijk dineren met de ondergaande zon als extra topping. De keuken heeft een Aziatische toets en is redelijk pikant maar zo heb ik het graag.

Als een echte amazone

Coco Beach is ook bekend voor zijn stijlvolle Spa. Je hier laten pamperen is heerlijk en naar Belgische normen niet duur (30€ voor een uur). Ik ging voluit voor de LomiLomi massage die  met de ellebogen wordt uitgevoerd en dus iets steviger is. De voetmassage doe je best met z’n twee, het prachtige zicht op de zee krijg je er gratis bij.

Spa in exclusieve luxe met zicht op zee

Gambia en het zalige Coco Ocean Resort is volgens mij perfect voor een weekje (betaalbaar) baden in luxe en rust. Corendon vliegt trouwens rechtstreeks vanuit Brussel meerdere keren per week. De vlucht duurt slechts een zestal uren en vliegt met een filmpje, een dutje of een praatje met een vriendelijke hostes zo voorbij. Voor wie aan rust niet voldoende heeft geef ik in het volgende artikel graag een paar boeiende excursies mee.

Meer Info over het hotel en prijzen vind je op de Corendon website 

Tips

1. Neem steeds een paar warmere kledingstukken mee. Door de wind koelt het ‘s avonds soms stevig af.

2. Neem iets om te schrijven mee voor het invullen van het douane formulier. Anders zit je meteen te sukkelen.

3. Neem een paar dingen mee die nuttig of leuk zijn en die je kan achterlaten bij je vrienden. (die maak je altijd in The Gambia)

4. Als je in de winter gaat heb je niet noodzakelijk pillen nodig tegen malaria. Muggenmelk meebrengen is wel een must.

5. Uit de muur haal je maximum 3000 Gambiaanse Dalasi. Het kan zijn dat het internet of de visa niet wil meewerken. 🙂 Zorg er dus voor dat je wat extra euro’s op zak hebt.

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.