Een kunstig schoentje: Manolo Blahnik

5 juni 2016

Manolo Blahnik, een boegbeeld van de hedendaagse modewereld, hoef ik niet meer aan jullie voor te stellen. In de wereld van de luxemerken is hij ongetwijfeld één van de meest vermaarde meesters in het schoenenvak. Hij laat  zich graag  inspireren door architectuur, kunst, film en literatuur en dat merk je heel goed in zijn ontwerpen.

image

Zijn creaties maken hem tot een markante ontwerper, die er sterk in gelooft dat het vrouwelijke silhouet pas helemaal tot zijn recht komt met het juiste paar schoenen. Een man naar ons hart dus.

Jess is ook fan

 

image

Ik vind het geweldig dat het modewalhala  SN3 in Antwerpen een corner opent die volledig is gewijd aan de befaamde ontwerper.

 

Altijd in stijl: SN3

image

Ik weet het, de schoentjes zijn niet echt goedkoop, maar dat kan  je van een kunstwerkje ook niet verwachten. En eerlijk is eerlijk. Ze zijn niet alleen mooi maar ze zitten ook fantastisch. Iets wat je van andere dure merken (ik ga geen namen noemen) niet altijd kan zeggen.

Een paar schoenen van Manolo Blahnik passen, dat is keer op keer liefde op het eerste gezicht!

Nee, dit is niet mijn favoriet :-))) #top

 

image

 

Manolo Blahnik is al jarenlang gefascineerd door de traditionele klederdracht van Spaanse steden als Salamanca en Segovia. De opvallende details op verschillende modellen uit deze collectie (Caritas, Kailasu, Catona) zijn dan ook geïnspireerd op een foto van een man in het traditionele kostuum van Salamanca.

De details op de knopen van zijn jasje komen ontelbare keren terug in de creaties van Blahnik. Enkele jaren geleden wandelde hij rond op een antiekmarkt, toen hij een boek ontdekte over het werk van Ortiz-Echagüe. Hij begon het boek te doorbladeren en werd meteen overspoeld door een golf van inspiratie. Daar kunnen wij alleen maar van genieten.

 

Aan inspiratie geen gebrek

image

XOXO

 

1 Reactie Laat een reactie achter

Geef je mening

1 Reactie

  1. Karen - Dressing in Labels schreef:

    Wat zou ik graag zo een paar schoenen hebben! De roze die jij aanhebt, zijn super mooi!

    x karen
    http://dressinginlabels.blogspot.com

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.