Webshop to see: MyOutletBoutique

23 september 2015

bikini te koop bij MyOB kleedje te koop bij MyOB 2 kleedje te koop bij MyOB 3 kleedje te koop bij MyOB pumps te koop bij MyOB sandaaltjes te koop bij MyOBSinds kort heb ik MyOutletBoutique leren kennen. Een handige website waar je alle kledij kan verkopen die je zelf niet meer nodig hebt. We kennen het allemaal wel: kleren kopen, maar ze toch niet dragen want dan hebben we toch wéér iets nieuws besteld. MyOuletBoutique is een handige website waar je makkelijk je kledij kan verkopen aan héél wat fashionista’s… en mét dat geld kan je opnieuw beginnen shoppen. Handig! Het online platform zal vanaf november beschikbaar zijn voor het grote publiek en ook Bubble Trouble zal de favoriete stuks te koop stellen. Ik legde de mensen van MyOutletBoutique eventjes op de rooster, zodat jullie perfect weten waaraan jullie beginnen.

– Wie zijn jullie? Wat is jullie job?

Tatjana, 35 jaar, getrouwd met Stefan, stiefmama van een stoere kerel van 11 en een tienermeid van bijna 15. Tot voor kort heb ik steeds commerciële functies in de mediawereld vervuld, ik werkte meer dan 10 jaar voor Medialaan. Daarnaast heb ik sinds een 5-tal jaar een klein cupcakebedrijfje in bijberoep, www.cupcakedeluxe.be.

Mode is steeds een passie geweest, heb er altijd van gedroomd om een eigen boetiek uit te bouwen of om marketing manager bij een designerbrand te worden. 😉

Mijn man, Stefan, is managing director bij Comizzo, een bedrijf gespecialiseerd in het bedenken en uitwerken van digitale en mobiele concepten, waarbij sociale media vaak een belangrijke rol speelt. Vb. Politiecontrole, Immozo.be, Ginsonline.be, enz…

– Hoe zijn jullie op het idee gekomen een outlet webshop te beginnen? 

Ikzelf koop de laatste jaren toch zo’n 3/4de van mijn kleding, schoenen en accessoires online. Ik ga nog een 3 à 4-tal keer per jaar langs bij m’n favoriete boetiekje, Carrément in Gent, maar vul daarnaast aan met online aankopen, bijna uitsluitend op outletwebshops.

Deze laatsten richten zich steeds naar merken, waardoor de multimerkenboetieks vaak met overstocks blijven zitten. Mijn commerciële ingesteldheid weet ook dat boetieks moeten innoveren om de komende jaren rendabel te blijven, maar hiervoor hebben zij niet steeds de juiste kennis of middelen. Daarom leek het concept van OutletBoutique.be dé oplossing hiervoor. Een babbel later met mijn man hierover bracht ons ook bij MyOutletBoutique.be, het alternatief voor de particulier om op een makkelijke manier tweedehandsstuks te verkopen en zo extra shopbudget te verdienen. Ik verkocht ook zelf regelmatig spullen op tweedehandsplatformen, maar vond helaas nooit de ideale oplossing. Ofwel verdrinkt kleding tussen alle andere objecten aangeboden op zo’n sites, ofwel worden uitsluitend dure designerstuks toegelaten. Mijn man zag me vaak ook knoeien met het nakijken van de betalingen en het regelen van de verzendingen waardoor we voor een platform zijn gegaan met geïntegreerde betalings –en verzendingsmogelijkheden.

MyOutletBoutique werd gelanceerd op 5 mei, waardoor we reeds een mooie community van fashionaddicts konden uitbouwen. De launch van OutletBoutique.be is voorzien voor oktober.

– Wie kan een winkeltje starten bij jullie?

Op MyOutletBoutique.be kan elke particulier die nog netjes onderhouden kleding, schoenen of accessoires heeft zijn of haar artikels aanbieden. Voor MyOutletBoutique is het belangrijk dat de artikels nog in goede staat zijn. Verder beperken we niet wat betreft bepaalde merken. Je kan er zowel designerstuks op kwijt, als stuks van de grotere modeketens…want combineren doen we toch allemaal!? Namaakartikels zijn niet welkom.

Op OutletBoutique.be kan elke multimerkenboetiek zich aansluiten om er overstocks aan outletprijzen op aan te bieden.

– Wat maakt (My)OutletBoutique uniek tov andere soortgelijke platformen

MyOutletBoutique functioneert zoals de klassieke webshops, met bijna alle mogelijke betalingsmiddelen. Je kan onmiddellijk jouw favoriet artikel aankopen zonder dat je daarvoor de verkoper dient te contacteren.

Bij veel andere platformen is dit wel het geval, waardoor er veel tijd verloren gaat omdat een verkoper niet altijd meteen antwoordt zodat de interesse verdwijnt.

Wanneer iemand iets aankoopt krijgt de verkoper onmiddellijk een mail in zijn of haar inbox met de vraag om het verkochte artikel zo spoedig mogelijk te verzenden. Als bijlage van de mail vind je het verzendlabel dat je op het pakje dient te kleven. Dit pakje breng je vervolgens naar een postpunt zodat het richting de koper kan vertrekken.

Ook alle mogelijke vormen van sociale media zijn verwerkt binnen ons platform zodat je jouw eigen boetiekje makkelijk kan promoten via allerlei kanalen.

– Wat zijn de voorwaarden?

Registeren en het aanmaken van een boetiekje zijn voor particulieren volledig gratis. Wij nemen pas een commissie van 15% op verkochte artikels. Hierbij wordt ook nog een kleine kost door onze betalingspartner, Hipay, in rekening gebracht.

Professionele boetieks betalen een maandelijkse abonnementskost en tevens een commissie op verkochte artikels.

– Wat vinden jullie persoonlijk het leukst om te kopen en te verkopen?

Ikzelf merk dat kleedjes en jumpsuits het makkelijkst verkopen. Gelukkig kan ik er zo vaak een paar aanbieden omdat dit ook mijn persoonlijke favorieten zijn. Voor een vintage designerhandtas durf ik ook wel een keertje zwichten.

Een sneakpeak van de winkel van Tatjana? Wél die hebben we ook! Voor meer surf snel naar https://myoutletboutique.be/

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.