Ontdek de hoogtepunten van Slovenië met de wagen.

29 april 2019

Wie het mooie Slovenië wil ontdekken kan het best een wagen huren. Er zijn zoveel leuke dingen te doen en pittoreske plaatsjes te ontdekken zodat je zeker niet ter plaatse mag blijven trappelen. Wie zeker wil zijn geen problemen te hebben bij het in ontvangst nemen van de auto huurt, net zoals ik, het best bij Sunnycars. Ik heb in het verleden al teveel zever gehad met ongure types die je toch dat extra vignet of verzekering willen aansmeren terwijl het eigenlijk al in de prijs was inbegrepen. De website van Sunnycars is heel duidelijk. Je kan kiezen uit verschillende formules en zo bepalen wat best bij je past. Ik vind het altijd super fijn als de sleutel al voor je klaar ligt en je geen tijd verliest aan de balie. Op het einde van dit artikel geef ik je graag wat extra tips maar eerst neem ik jullie mee naar het magische Slovenië.

Kranj met één voet in de stad en de andere in de natuur. 

Kranj ligt maar op een tien minuutjes rijden van de luchthaven en is dus ideaal als uitvalsbasis. Het is een vrij grote stad met een industriële uitstraling maar daar moet je doorzien. Het hart van Kranj is prachtig. Het oude stadscentrum staat vol met mooie historische bezienswaardigheden. Sinds 1983 is het dan ook beschermd cultureel erfgoed. Je vindt hier heel wat  bezienswaardigheden, zoals de oude stadsmuur en het stadhuis. Dit gezellige centrum is maar klein, maar je bent hier zeker een hele dag zoet. Ook zijn er leuke en pittoreske winkeltjes te vinden.

De place to be is de rooftop bar Panorama Stara Posta. Je hebt er een geweldig zicht over de stad en zowel binnen als buiten is het gezellig en hip. Je kan er bij zonsondergang in stijl genieten van een glaasje bubbels of je tegoed doen aan de zeer verzorgde tapa’s. De wagen kan je het best parkeren op de parking van de stad zo’n 100 meter verder, de eerste twee uur zijn gratis.

Wil je super lekker dineren dan moet je zeker reserveren bij het gerenommeerde Kristof. Je kan best reserveren want ook op een doordeweekse dag zit het restaurant helemaal vol. Het is niet het goedkoopste restaurant van Kranj en dat zie je ook aan de mooie auto’s die net voor de deur geparkeerd zijn. Gelukkig hadden we een splinternieuwe huurwagen gekregen en vielen we niet uit de toon.:-). Kristof is gekend voor zijn ultra verse streekproducten allemaal van lokale leveranciers en ze hebben al heel wat prijzen gewonnen. Wie van lekkere wijnen houdt zal hier zeker niet teleurgesteld naar buiten wandelen.

Overnachten in Kranj doe je best in het bijzondere hotel Actum. Het hotel ligt in het oude stadscentrum maar er is speciaal voor hen een parking. Wil je een luxe spa treatment dan boek je best tijdig want de kamers met hot tub zijn altijd snel uitverkocht.

Wellness en bubbels op de kamer

Het BRDO landgoed: een vleugje aristocratie

Wanneer er belangrijke diplomatische ontmoetingen zijn in Slovenië vinden die bijna altijd plaats in het mooie domein BRDO op slechts een paar kilometer van Kranj. Je kan het oude kasteel bezoeken maar kijk wel eerst even na of het open is en/of er geen renovaties zijn. zelf waren wij meer te vinden voor de beroemde pick-nick. je krijgt een mand vol lekkers mee, een kaart van het park en een golfkarretje. Het moeilijkste van de dag is het ideale plaatsje te spotten want ik garandeer je, er zijn er heel veel.

De sierlijke Lipizzaner paarden

Patrick is zelf een ruiter en keek heel erg uit naar de ontmoeting met de prachtige witte paarden. Er zijn 12 nobele dieren op het landgoed. Als je echt goed bent kan je met één van hen een ritje door het park maken. De mindere goden, zoals ik, kunnen tocht denkkracht en sierlijkheid van de Lipizzaners voelen met de koets. Ok niet slecht, je wordt meteen terug gekatapulteerd in de tijd. Once a lady, always a lady.

 

Een dagje op de latten in Krvavec

Neem gerust je skikleding mee. Het populaire skigebied Krvavec is een goed kwartier rijden van Kranj. Ok, ik geef toe geen zwarte afdalingen hier maar wel mooi geprepareerde pisten en heel veel gezelligheid. Als je een geoefend skier bent en langer dan een dag op de latten wil zijn er nog meer mogelijkheden in Slovenie maar dan moet je wel een beetje verder rijden.

Genieten van de mooie plekjes  onderweg

 De laatste rit van de dag

Tip: Wie iets extra wil moet op het einde van het ski seizoen gaan. Net zoals in andere ski oorden wordt dat stevig gevierd maar hier wel op een zeer speciale mannier. The Beach Splash: Er is de challange om de mooiste of origineelste sprong in het ijskoude water te maken en er is een sup on ice competitie.

Het meer van Bled: een sprookje

De stad Bled ligt in het noordwesten van Slovenië en is misschien wel de meest tot de verbeelding sprekende plaats van het land en een trekpleister voor toeristen.  Bled kenmerkt zich door een schilderachtig landschap en het prachtig gekleurde en magische meer. Omdat het de stad omringt ontstaat er een soort eilandgevoel. Maar het kleinste eilandje ligt midden in het meer en zorgt voor een echt sprookjesgevoel.  Villa Bled dateert nog van voor het Tito regime en ademt geschiedenis. Het is rustig gelegen en eens binnen heb je al de privacy en ruimte die je wil. Logeer je er niet dan moet je zeker eens binnenspringen voor koffie en de mega lekkere cream cake proeven, een delicatesse uit de streek. Als je net als wij overvallen wordt door een stevige regenbui dan is hun overdekte terrace de ideale plaats om te snoepen van de cake en te genieten van een geweldig zicht.

 

Een entreé maken in het statige Villa Bled

Coffee and cream

Logeer je er niet dan moet je zeker eens binnenspringen voor koffie en de mega lekkere cream cake een delicatesse uit de streek. Als je net als wij overvallen wordt door een stevige regenbui dan is hun overdekte terrace de ideale plaats om te snoepen van de cake en te genieten van een geweldig zicht.

Waarom ik zo’n fan ben van  Sunny Cars?

Ik weet niet of jullie het al regelmatig hebben meegemaakt maar ik ben het hele gedoe bij het ophalen van een huurwagen meer dan beu. Je moet altijd super alert zijn dat ze je geen extra kosten aan je been zwieren. Jawel, zelf als je voor een job reist en alles door de toeristische dienst op voorhand geregeld is ….. Bij Sunny Cars hebben ze een geweldige  all-in formule.  Deze unieke all-in formule werkt heel simpel. All-in betekent ook echt all in. Je  reserveert je huurauto voor een duidelijke prijs en alles is op voorhand  geregeld en betaald. Geen extra kosten en geen gezever bij het ophalen van de auto. Ook geen verrassingen bij schade en geen extra kosten als je van plan bent heel veel kilometers te doen. De verzekering is altijd inbegrepen ook voor diefstal. De tankregeling is zeer duidelijk en je kan gratis dingen wijzigen. Voor alle info verwijs ik je graag even naar de site van Sunnycars. Alleen voor een paar zeer specifieke wensen zoals one way huren, je auto laten afleveren bij het hotel of een kinderzitje kan er een kleine  toeslag gerekend worden.

Wat  mij nog meer kan bekoren is het Premium plus pakket. Omdat ik  altijd zo snell mogelijk aan mijn vakantie wil beginnen. Ik vul vooraf online mijn huurcontract  in zodat ik dit alleen bij aankomst nog hoef te onderteken. Sunnycars neemt de borg volledig op zich en ik krijg een nieuwe wagen (minder dan 1j oud) In Slovenie kwam onze witte ruime wagen net van de band denk ik want nieuwer was niet mogelijk.

Tip: vergeet je reservatie formulier niet af te drukken! 🙂

Geniet van je vrijheid, zorg voor de auto en voor elkaar, zet je mooiste glimlach op en maak er een zorgeloze maar onvergetelijke vakantie van!

 

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.