Mooie maandag: Ombre Brows

25 april 2016

By Caroline Riga

 

Het resultaat: een mooi begin 🙂

image

Ik ben niet gezegend met mooie, volle wenkbrauwen a la Cara Delevingne of een mooie arch zoals de Kardashians, dus ik moet altijd, élke dag, een hulplijn inschakelen.
Dat maakt dat ik écht al heel veel wenkbrauwproducten getest heb, zoals poeders van de Hema tot de fancy spulletjes van Anastasia. Is er verschil? Duh!!!
Zelf gebruikte ik tot voor kort altijd de dipbrow van Anastasia Beverly Hills in de kleur Caramel, samen met de browwizz in de kleur Auburn.
MAAR sinds ik op trip geweest ben naar Bologna, is er een kaper op de kust: Chelsea Beautique.
Chelsea Beautique is een merk uit de UK, maar wordt gemaakt in California. Ze hebben alles om je ogen en wenkbrauwen beter te maken.
Wat ik vooral heel erg goed vind, zijn hun super hoog gepigmenteerde wenkbrauwpoeders in combinatie met de sjablonen. Supereasy in gebruik en wat ik vooral top vind: het houdt écht de hele dag en is zelfs waterproof.
Ze zijn op korte tijd enorm gegroeid, ze hebben flagships stores tot in Dubai, dus als jullie op vakantie zijn, keep your eyes open for the perfect brow.

Ik ben 100% van overtuiging dat wenkbrauwen het kader van je gezicht zijn. Met het tekenen van de juiste wenkbrauw, kan je 5 jaar van je leeftijd eraf halen, je ogen mooier laten spreken, je gezicht meer tot zijn recht laten komen,…
Helaas vind ik nog steeds dat de gemiddelde vrouw er gewoon te weinig tijd aan spendeert. Goede eyebrows behoren voor mij tot de essentials: foundation, concealer, bronzer, mascara, brows. 5 producten en 5 minuten tijd en you look flawless, all day!

Do I speak Chinese met al mijn producten? 🙂
Wel, here’s a little explanation…
1. Ik start altijd met het kammen van mijn wenkbrauw. Ik doe dit naar BENEDEN en niet naar BOVEN. Dit omdat ik dan heel duidelijk mijn natuurlijke vorm en boog zie. Dat maakt het veel makkelijker en sta je niet voor ongelijke vormen op het einde van de rit.

Naar beneden girls!

image
2. Dan neem ik mijn dipbrow van Anastasia en een schuin penseeltje. Let op: goed je penseeltje afstrijken aan de randen, zodat je een scherp puntje hebt.
Ik trek mijn lijntje vanaf het hoogste punt naar buiten toe. Ik hou wel van een ‘strak’ uiteinde. Als je hier niet van houdt, kan je het gewoon met poeder doen.

image
3. Dan neem ik hetzelfde penseeltje (waar toch geen product meer aan hangt nu) en neem ik mijn Chelsea Beautique poeder in de kleur NATURAL om de rest van mijn wenkbrauwhaartjes te kleuren. Ik doe dit ook TEGEN de richting in, dan kleur ik ook mijn huid en niet alleen mijn blonde haartjes. Het voorste stukje laat ik meestal open, zodat het lichter is en ik het ombre effect krijg.

image
4. Haartjes terug in model kammen en klaar to start my day!

image

De ombre brow is helemaal hot nu. Eerst hadden ombre kapsels, nu verleggen we de trend naar de wenkbrauwen. Een tip voor beginners: een beetje concealer als afwerking aan het begin van de wenkbrauw om een lichter effect te bekomen. Je zou niet de eerste zijn die een beetje foetelt to look good ;-).

 

voor en na

image
Xoxo Caroline
www.levisage.be

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.