Antwerpen smaakt altijd naar meer…..

15 juni 2015

Elke sinjoor schreeuwt het uit volle borst: “Antwerpen is de schoonste stad van de hele wereld”. Nu ben ik zelf een palieterkind, gezegend met de rust van de Nete valei en tsjirpende vogeltjes in mijn grote tuin. Toch, ben ook ik verliefd geworden op die mooie stad aan de stroom. Yentl is van Vlaams Brabant en is niet zo vertrouwd met Antwerpen. Net zoals met het drinken van koffie kan ik haar daarover nog wel iets bijleren. Dringend tijd dus voor een introductie.
image
Het eerste gebouw dat tot mijn verbeelding sprak (en dat nog steeds doet) is het centraal station van Antwerpen. Als 14 jarig meisje was ik echt onder de indruk van die smeltkroes aan mensen die allemaal bij het ochtendkrieken op eenzelfde plek samenstromen voor de start van hun avontuur. Bij valavond, soms sprintend, soms slenterend lieten zij de drukte van de dag achter zich en spoorden weer naar huis. Het eerste wat je zag als je met de trein het station in bommelde waren de gebouwen van de zoo en op het perron geurde het steevast naar koffie. Ondertussen hebben de geslaagde restauratiewerken Antwerpen Centraal nog mooier gemaakt en de geur van koffie” to go” is gelukkig gebleven. Het station staat weer helemaal in zijn kracht en het bruist er van energie en bedrijvigheid. Hier heeft niemand tijd voor een dipje. De ideale plaats voor Yentl om zich aan iets nieuws te wagen. Sinds de opstart van onze blog is ze moediger dan ooit. Ze krijgt van mij een iced koffie, een Emmi CAFFÈ LATTE. Iets waar ik tijdens mijn vorige tripje in BCL verslaafd aan ben geraakt. We gaan meteen voor de “real stuff”, het straffe spul: een caffè latte espresso, de oppepper bij uitstek. Nadien zijn we helemaal wakker, klaar voor elke nieuwe uitdaging. Antwerpen Centraal en zijn reizigers verdienen deze krachtige koffie want energie genereert energie en trekt de wijde wereld in. Wij ook 🙂
image
image

image

Onze volgende halte is, hoe kan het ook anders, het shopping district van Antwerpen. De wirwar aan kleine straatjes onder de “boerentoren” stralen authenticiteit en gezelligheid uit. Maar het is het 16e eeuwse Herenhuis en oude gebouw van de bank in de Lange Gasthuisstraat dat met de grootste eer gaat lopen. Het pand is prachtig gerestaureerd en omgetoverd in een one-of-a-kind conceptstore. Het is de modehemel bij uitstek en je kan er gerust binnenwandelen zonder dat een strenge verkoopster op je vingers tikt. Bij Verso draagt men luxe en kwaliteit hoog in hun vaandel. Hetzelfde geldt voor de Emmi CAFFÈ LATTE. Zijn smaakgeheim zit in de hoogstwaardige ingrediënten, van de beste Arabica koffiebonen tot de zuivere Zwitserse melk. Nu kunnen we wel een opkikkertje gebruiken alvorens we de pashokjes in- en uitstormen. Eén ding mogen we niet uit het oog verliezen: een meisje moet ook blijven passen in al die mooie jurken. Geen twijfel mogelijk tussen de kledingrekken klinken wij cool en kristalsuikervrij met een Emmi CAFFÈ LATTE light. santé!
image
image

Wil je rust vinden in een drukke stad ga dan op zoek naar water. Of je nu smacht naar een romantische wandeling met je geliefde of liever helemaal alleen je hoofd laat leegwaaien op één van de vele aanmeer palen. Aan de scheldekaaien is het altijd goed toeven. “Go with the flow” wordt hier al snel een evidentie. Het water zien voorbij stromen met eindeloze mogelijkheden laat je dromen en maakt je blij. Antwerpen, na al die jaren smaak je nog steeds naar meer. Dankjewel en tot snel.
image
image
image

In samenwerking met Emmi CAFFÈ LATTE

par <img style=”border: 0px;” src=”http://logc16.xiti.com/hit.xiti?s=395099&amp;p=&amp;ms=[44110_BIL_2208]” alt=”” width=”1″ height=”1″ border=”0″ />

8 Reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

8 Reacties

 1. wat eeen enorme leuke foto’s weer wat een heerlijke dag

 2. Goede smaak ladies! Deze hotspots behoren ook tot mijn favorieten!

  x Karen
  http://dressinginlabels.blogspot.com

 3. frank schreef:

  voor een pallieterkind uit de Netevallei ben je erg ver geraakt! en je houdbaarheidsfactor ziet er ok uit…

 4. Sheila leemans schreef:

  leuke foto’s dames!

 5. Cristina Costa schreef:

  Antwerpen! Echt een super leuke stad.
  Ik heb hier zelf ook nog gewoont.
  En ja inderdaad de koffie mmm heerlijk! 😀

 6. Sofie Van Wijnsberge schreef:

  Zalige website, toffe acties! top top door twee schatten, doe zo verder topwijfjes!

 7. Annelies Depoorter schreef:

  Waw, leuk geschreven en nice pictures! Ik ga zelf ook heel graag shoppen in Antwerpen! 🙂

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.