Lekker uit in Barcelona: we ❤️ Food

24 februari 2016

Soms mag een ontbijt ook gewoon lekker zijn 🙂

image
Wie naar Barcelona gaat weet dat je daar niet alleen heerlijk kan shoppen en cultuur opsnuiven. De lekkerbekken onder jullie komen in deze zuiderse stad ook stevig aan hun trekken. Ik beken met een klein hartje dat deze smakelijke zonde mij niet echt vreemd is. Ik eet graag maar ik beleef nog liever. Ziehier een paar adresjes waar de twee perfect samen vallen.

De jachthaven Port Olimpic

 

image

De haven Port Olimpic is, van uit het centrum, wel een eindje wandelen of fietsen maar een bezoekje loont zeker de moeite. In de winter heb je er heel wat verwarmde terrassen waar je zalig in het zonnetje van een paella kan genieten. Het is er natuurlijk toeristisch maar in La Barca del Salamanca zit het op zondag vol met locals en dat is altijd een goed teken. Geen haute cuisine dus, wel een zalig zomer gevoel.

image

Dat zelfde gelt voor de strandbarretjes tussen Port Olimpic en de W. Een beetje uit de wind met een prachtig zicht op zee, een paar kleine hapjes en een glaasje wijn …… het leven kan soms eenvoudig heerlijk zijn.

Als je dan toch in de buurt ben van het vijf sterren hotel W moet je er zeker ook een aperitiefje gaan drinken. In de bar is het altijd een gezellig geroezemoes van verschillende nationaliteiten.

Aperitieven in de W: bubbels please

 

image

Een echte aanrader om te dineren is Quimet y Quimet. Je vind er buiten heerlijke en een beetje specialere tapas ook fantastisch lekkere wijntjes tegen een schappelijke prijs. Je mag de fles van je keuze gewoon uit de rekken nemen en aan de toog afrekenen.
De deur staat  wel open dus let op dat je warm genoeg ingeduffeld bent. Zitten kan er niet, je moet aan de toog of aan staantafeltjes eten maar dat drukt de pret echt niet. Het kan er echt wel heel druk worden. Gelukkig gaan wij meestal net iets vroeger eten dan de gemiddelde Spanjaard.

Quimet y Quimet the place to be

 

image image

Ben je te moe om veel rond te dolen? Geen probleem, in Barcelona vind je op elke hoek wel een zalige tapas bar. Ga aan de toog zitten dat maakt het net iets authentieker. Bestel pan con tomate y jamon en een goede fles wijn en het wordt een zalige avond.

pan con tomate y jamon: altijd een voltreffer

 

image

 

Quimet y Quimet: Poeta Cabanyes 25

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.