De Yacht Club van MSC Cruises: exclusiviteit en intimiteit vooraan op het schip

5 mei 2019

Het was al een tijdje geleden dat ik nog samen met Marie op stap ben geweest. Kersverse mama’s hebben namelijk andere prioriteiten zoals iedereen weet. Maar een uitnodiging voor een luxe tripje aan boord in de Yacht Club van MSC Cruises deed haar toch even verlangen naar een extra glaasje wijn, het ruisen van de golven, de juiste gala outfit en ellenlange gesprekken in onze Deluxe suite. We kennen ondertussen de dril. 🙂

MSC Yacht Club

De Yacht Club is de place to be aan boord als je houdt van exclusiviteit, intimiteit en net dat tikkeltje meer in het leven. Ze bevindt zich vooraan in de prestigieuze dekken van het schip. Er zijn in totaal 80 suites waar je van deze verfijning kan genieten. Wij sliepen in de Deluxe suite waar de lakens van Egyptisch katoen je uitnodigend opwachten; Je hebt 24/24 uur butlerservice en dat is super handig om activiteiten of massages voor je te boeken of gewoon een extra fles champagne op je kamer te laten serveren. Wil je toch nog meer, dan boek je best de Royal Suite. Zowel op de Meraviglia als de MSC Bellisima zijn er twee super de Luxe kajuiten voorzien. Ze beschikken over een extra groot privé terras met bubbelbad. Ook voor een privé dinner is er voldoende ruimte en in de woonkamer kan je rustig je krantje lezen.

Ontbijt in de zon: heerlijk

De stijlvolle rust van de Yacht Club

De Yacht Club heeft ook een gezellig en stijlvol restaurant waar je elke avond heerlijk kan tafelen. Het prachtige zicht krijg je er uiteraard gratis bij.

Tip: Vraag de ober meteen om champagne te serveren als aperitief, je hebt er recht op! Wij Belgen proeven het verschil maar sommige Amerikaanse toeristen absoluut niet dus serveren ze eerst schuimwijn aan tafel en dat wil je liever niet. 🙂 #nicetry

Wil je eens iets anders proberen dan kan je steeds terecht in één van de negen restaurants waarover het schip beschikt. Zelf was ik in de zevende hemel met het  Kaito Teppanyaki restaurant. Aan de demonstratie tafels entertainen goed getrainde koks hun gezelschap op een grappige en kunstige manier. De tempura en sushi was echt om je duimen en vingers af te likken. Zie wel dat je grote honger hebt want de heerlijkheden blijven komen.

Ambiance aan de demonstratietafels in Kaito Teppanyaki

Ook het ruime solarium, waar je in stijlvolle cabana’s zalig uit de wind kan zonnen, zorgt voor rust en luxe aan boord. Let wel , de plaatsjes zijn zeer geliefd dus vraag je butler gerust voor een reservatie, zo ben je zeker bediend. Ook hier worden er de hele dag lekkere hapjes geserveerd en is het geen slecht idee om al die extra calorieĂ«n te verbranden in het privĂ© zwembad.

 50 tinten blauw en het beste zicht in de Yacht Club

Elke dag een ander schilderij

Het is zalig toeven op de MSC Meraviglia omgeven door de luxe van de Yacht Club. Je zou bijna vergeten dat er nog veel meer te beleven valt aan boord. De binnenpromenade is misschien wel het paradepaardje en het kloppend hart van het schip. De spectaculaire koepel van bijna 100 meter lang spreekt echt tot ieders verbeelding en er s’avonds eens rondkuieren is een echte must.

Flaneren onder een spectaculaire digitale hemel

Italiaanse glamour aan boord van MSC cruises

Schitteren op de Meraviglia

De champagnebar moesten Marie en ik natuurlijk ook even onveilig maken. Ze serveren er echt alles maar een glaasje Veuve is voor mij de allerbeste treat. Wie de nacht nog wil induiken heeft mogelijkheden genoeg op de MSC Meraviglia maar Cirque Du Soleil is een echte aanrader. In de Carousel Lounge kan je genieten van een dinner of een cocktail terwijl de echte sterren Van Cirque du Soleil je keer op keer verbazen met hun acrobatische stunts. Nadien kan je natuurlijk nog even zelf de beentjes strekken in de discotheek. Feest met volle teugen maar zie wel dat je de volgende dag weer helemaal in vorm bent. Er wacht immers alweer een nieuwe bestemming en een nieuw avontuur. Tot snel!

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.