Hey een nieuwe HAY!

6 januari 2016

Hasselts volkscafé ‘Café Concordia’ verwelkomt HAY Hasselt

Na HAY Antwerpen opent het Deense designlabel vandaag een tweede Belgische flagship store in Hasselt. Het Scandinavische interieurmerk, gelauwerd om zijn strakke en tegelijk warme designs, verwelkomt u voortaan in zijn tweede monobrand store in Hasselt. Het iconische Hasseltse ‘Café Concordia’ op de Havermarkt 40 wordt de nieuwe thuishaven van HAY Hasselt.

image

HAY legt niet alleen het accent op design en kwaliteit, het Scandinavische huis wil tegelijk toegankelijk zijn en kwaliteitsdesign voor een betaalbare prijs aanbieden. En welke uitvalsbasis is binnen die context meer geschikt dan een cultcafé als Café Concordia?
Café Concordia staat historisch bekend als een volkse ontmoetingsplek onder de Hasselaars. HAY wil met zijn filosofie ‘hoogwaardig design toegankelijk maken voor iedereen met een passie voor design’, inspelen op de volkse onderstroom van deze bezielde plek. Het is bovendien een fijne manier om Café Concordia op een piedestal te zetten.

image

HAY werd in 2002 opgericht door Mette & Rolf Hay en kent de laatste jaren een markante internationale opmars. Het label brengt een ode aan de hoogdagen van het Deense design uit de jaren 50 en 60 met eigentijdse ontwerpen. HAY laat zich eveneens inspireren door de hedendaagse architectuur en mode en streeft naar designs die trendy, duurzaam maar niet te duur zijn.

image image

In 2013 richtte HAY het label WRONG FOR HAY op. WRONG FOR HAY is het verlengstuk van die visie. Behalve een label op zich, is het ook een satellietcollectie die een duidelijke link legt met HAY: sterk en betaalbaar design met een sterke identiteit. WRONG FOR HAY opereert vanuit Londen onder het artistieke oog van Sebastian WRONG. Dit jonge label ademt dan ook Londen, met een Scandinavische twist: bruisend en eclectisch, met een eigentijdse dynamiek en jong talent. WRONG FOR HAY zet ook sterk in op designlampen en breidt daarmee het oorspronkelijke gamma van HAY nog een stap verder uit.

image

Hou je van felle kleuren of zie je het zwart wit?

 

Kussens om te zoenen

image

Een beetje goud om het leven wat op te pimpen kan nooit kwaad. Leuke kleine hebbedingetjes vind je genoeg bij HAY. Je vrienden zullen zeker blij zijn met deze cadeautjes…..of je koopt ze gewoon voor je zelf.

Gold Finger!

image image
Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.