Gleetime = relaxtime

24 september 2015

Zou er weldra Glee ook op Netflix komen? Voor mij zou het alvast top zijn, omdat ik zo’n fan ben. De serie is helaas gestopt na zes seizoenen, maar ik heb zoooo genoten van elke aflevering. Ontspannend, humoristisch en relaxerend. Ik heb alle zes seizoenen in m’n DVD-kast staan. Hier thuis werden ze soms gek omdat ik gewoon niet kon stoppen met kijken. Je kan de hele DVD box nu vinden in de winkel, want zo is het natuurlijk minder pricy dan elke DVD apart te kopen. In Amerika is Netflix al gevallen voor de charmes van Glee… misschien binnenkort ook hier?!!

Het Amerikaanse fenomeen ‘Glee’ werd in 2009 op de wereld losgelaten. Na zes succesvolle seizoenen, twee talentenjachten, een concertfilm en miljoenen downloads op iTunes eindigde de hitserie afgelopen vrijdag waar het allemaal begon. Voor mij was die laatste aflevering er zelf ééntje met traantjes.

Het gaat écht om de high school, waar alle positieve maar ook negatieve momenten verwerkt worden door muziek. Elke acteur kan fantastisch zingen en dat maakte voor mij de serie ook zo luchtig. Liedjes worden creatief in de verhaallijnen gewerkt en maken meestal deel uit van een wekelijkse opdracht die de Gleeleden dienen uit te voeren. Uitzonderingen op de regel zijn er vanzelfsprekend, maar ze zijn minimaal volgens mij.

Het verhaal speelt zich grotendeels af in een fictieve middelbare school genoemd naar William McKinley, voormalig president van de Verenigde Staten. Binnen de school besluit een doodnormale leraar om de verdwenen Glee-club nieuw leven in te blazen. Bij aanvang had ik eigenlijk een beetje schrik van hem. Ik vind dat hij zo’n streng uiterlijk heeft, al is hij zo goed van inborst doorheen alle seizoenen. Na lang zoeken vond hij de perfecte Glee-club, maar dat alles verliep niet zonder problemen.

Verdere seizoenen handelen steeds weer over het leven binnen en buiten de Glee-club. Alle mogelijke onderwerpen worden door de scenarioschrijvers aangesneden. Kleffe liefde en ongewone vriendschappen, maar ook tienerzwangerschappen, pesterijen en sterfgevallen. Eenmaal de hoofdpersonages in het derde seizoen afstuderen, worden ze niet uit het verhaal geschreven. Afleveringen worden vanaf het vierde seizoen namelijk opgesplitst in meerdere subelementen, waardoor er zowel gefocust wordt op de oude garde die samen naar het overbevolkte New York verhuisden als op de nieuwe garde van de William McKinley middelbare school. Tot de allerlaatste aflevering hield deze serie me bezig. Top!

Mijn tien favoriete quotes aller tijden moeten jullie éééécht wel kunnen overtuigen!

423056483_HkA9neFE_c Brittany-gif-glee-22103421-500-277 large original SUE-SYLVESTER-AROUSED-THEN-FURIOUS-GLEE tumblr_lidtiltIH51qaw2zno1_500
Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.