Helden in den hof

30 april 2015
IMG_8139

Sarah is één van mijn beste vriendinnen. Ik kan haar omschrijven als creatieve duizendpoot… Haar interieur is een heuse Pinterest-combinatie met héél veel DIY- stuff. Elke keer ik bij haar kom, is er wel iets veranderd aan haar interieur. Een tijdje geleden mochten Inge en ik naar de boekrelease van De Hofhelden, een boek van Angelo Dorny en Els De Schepper. Ik gaf Sarah m’n boek van De Hofhelden cadeau. Ik was zo benieuwd wat ze van het boek vond – dus ik liet haar een korte gastblog maken. Ze kreeg er trouwens een mini-serre bij, om meteen zelf de held in eigen hof te worden. Sarah haar verhaal kan je hier vinden:

 

“Yentl vroeg me of ik interesse had in het schrijven van een gastblog.  Uiteraard zag ik dit meteen zitten, maar nog meer toen ze me vertelde dat het zou gaan over het boek ‘De Hofhelden’ van Angelo Dorny en Els de Schepper. Ik hoorde voor het eerst over het boek op Libelle tv, waarbij Angelo enkele tuinprogramma’s presenteert. Ik kijk graag naar de zender omdat ik altijd wel tips kan gebruiken om dingen te knutselen, hipper te maken of gewoon om eens iets lekkers te bakken. Geen uitdaging ga ik aan de kant, dus wanneer ik het boek kreeg, ging ik meteen aan de slag!

IMG_8137 IMG_8138

Ik was vooral benieuwd waarom de twee samen een boek zijn gestart. Wel, Els heeft een grote liefde voor de eigen kweek, toen zij in haar moestuin op het probleem botste dat haar tomaten de patattenziekte hadden was Angelo haar redder in nood. Ze delen samen de innige verbondenheid die elke moestuinier voelt wanneer een ander in de problemen komt. Voeg haar portie humor en zijn kennis samen en je bekomt een origineel en handig boek. Ik ben gretig in het boek beginnen snuisteren. Het is een boek dat je een verhaal vertelt, door de persoonlijke belevingen van Els en Anglo is het vlot om lezen.  Met alle tips ben ik dan ook aan de slag gegaan. Met dit boek kan je echt van nul beginnen en je kennis over de moestuin uitbreiden.  Wat ik zeker een pluspunt vind is dat het boek laat zien hoe je een moestuin start, maar ook recepten bevat over hoe je je oogst op een originele manier kan bereiden. Je kan gaan van alle kruiden zoals bieslook, peterselie en kervel maar ook fruit leer je door de Hofhelden te kweken. Er staan heerlijke receptjes achteraan: een low-fat cocktail maar ook heel lekkere receptjes met superfood.

Wanneer Yentl bij mij thuis op bezoek komt, zorg ik altijd dat de planten wat verder weg staan. Yentl is niet bepaald wild van planten door haar allergie, ik daarentegen heb altijd planten staan of een leuk boeketje bloemen in een vaas.  Als kleuterleidster ben ik er deze periode ook meer mee bezig dan andere periodes van het jaar. Volgens Angelo kan je ervoor zorgen dat je een heel jaar door bloeiers in je tuin hebt staan, maar bij ons staan de maanden maart en april natuurlijk het meest bekend voor planten en zaaien.

Mijn tip om aan de slag te gaan met kinderen: het is leuk om een soort meetlijn te maken voor wat je zaait. Zo houd je per dag bij hoeveel de plant groeit. Snelgroeiende zaden: bonen, mosterdzaad, tuinkers, radijzen,…

Zelf heb ik gekozen voor basilicum, bieslook en peterselie. Ik kan nu al niet meer wachten op het resultaat!

Dikke vette aanrader, voor echt iedereen!”

bie
Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.