BE-TIME met Mar10 Prenen

26 december 2015
image

Of ik n blogstukje wilde schrijven voor hun gewèldige glamour en glitz blog vroegen mooie Inge en Yentl aan me.
Ik voelde me vereerd, want ik vind dat twee lieve madammen en natuurlijk wil ik graag met hun volgsters praten over mijn boekjes en workshops.
Maar helaas , pindakaas, het leven denderde weer als een rollercoaster over mijn agenda heen. Waardoor dit stukje ‘een beetje’ later zn weg vindt naar Bubbletrouble .
Hopelijk kan ik jullie er mee enthousiasmeren, zoja hoop ik jullie ook te mogen ontmoeten via mn fotodagboek op Instagram of m’n blog/site op www.martineprenen.be waar ook de data van m’n workshops en lezingen opstaan.

Ik ben nogal van de ‘ongeduldige soort’ dat wil zeggen dat ik én moeite heb met dingen die lang duren én rode pukkels krijg van lange ingredientenlijstjes, recepturen of laat staan : gebruiksaanwijzingen. De mensen die m’n boeken lezen weten dat ondertussen wel zo’n beetje, omdat al de tips & tricks die er in staan uitblinken in snel én makkelijk.

In m’n laatste boek ‘Be-time’ probeer ik een lans te breken voor hen die met weinig of minder geld willen/moeten rondkomen. Mijn alleenstaande vriendeninnen zijn daarbij mn muzes, ook zij willen voor zichzelf en soms ook hun kinderen een prettige én gezonde lifestyle. Dat is niet moeilijk, alleen denken veel mensen dat ‘economisch’ ook niet mooi, niet lekker of onecologisch is.

Integendeel het kan wel lekker, mooi, plezant én goed zijn voor onze gezondheid en die van de planeet. Inge en Yentl vroegen me om een voorbeeld, dus bij deze : Mijn SCHOONMAAKBOMMETJES- supergoedkoop (nog geen 0,10 eurocent/stuk) , maar ook heeeeeel makkelijk te maken én gezond.

image

Je hebt er alleen maar natriumcarbonaar (bakingsoda) + citroenzuur + etherische olie voor nodig en een leuke silicone vorm waarin je normaal ijsblokjes, pralines of koekjes vormgeeft.
Ik maak zo elke maand in een half uurtje al m’n eigen spotgoedkope kuisproducten klaar voor m’n hele huishouden.

De schoonmaakbommetjes kan je gebruiken voor in je vaatwasser, je wasmachine , je toilet of als ontgeurder in je kasten.

image

Neem 1, 75 eenheid ( bvb 1 kop + 1/3 kop ) natriumbicarbonaat en meng dat met een halve eenheid ( bvb 1/2 kop) citroenzuur.
Meng het door elkaar in een grote kom, voeg er dan etherische olie bij van Lavendel , Pepermunt en Citroen (bvb van elk 10 druppels) en meng die er ook goed doorheen.
Spray met een plantenspuit zachtjes een beetje water in de kom en roer het er doorheen, zorg dat het niet teveel ineens is of het begint te hard te borrelen.Het mengsel moet uiteindelijk aanvoelen als kunstsneeuw.Druk vervolgens het mengsel in de vormpjes en laat in een uurtje uitharden.
image
image

Druk de vormpjes voorzichtig uit en bewaar de blokjes in een pot met deksel.
Ik zet zo ’n een pot bij de wc en gooi er af en toe een blokje in, mijn vormpjes hebben de vorm van een visje , da’s leuk zo in de pot , ze borrelen een beetje en lossen vanzelf op.Je wc is dan hygienisch , millieuvriendlijk en goedkoop schoon.

Voor mn blokjes voor in de wasmachine doe ik er wat extra druppels lavendel in voor de geur.
Voor in de vaatwasser wat extra citroen, je kan daarbovenop ook je uitgeperste citroentjes in de vaatwasser leggen voor extra glans en ontvetten.
De blokjes doen het ook heel goed in je sokkenlade of tussen de sportschoenen (vooral die van pubers).

Als de blokjes wat ouder zijn of je laat je potje open staan en de geur is eruit kan je ze gebruiken om de dikke bespoten schil van groenten en fruit mee af te schrobben. Spoel daarna wel effe af met fris water .

image

Et voila sieh : UW SCHOONMAAKBOMMETJE
Meer weten ?
Check het boek Be-time ISBN 978 94 014 2399 7
of via m’n blog : www.martineprenen.be

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.