Jonger in drie stappen: zalig zalvend

14 januari 2018

De Strijd tegen de tijd kunnen we voorlopig nog niet winnen. Toch zijn er al heel wat wapens om zijn dagelijkse aanval op ons lichaam, onze geest en onze huid duchtig tegen te houden of een beetje  terug te schroeven. Zowel vrouwen als mannen zijn op zoek naar de beste manier om er stralend uit te zien. Een tijdje geleden was dit nog helemaal onder de radar maar gelukkig breken meer en meer mensen het taboe over een kleine schoonheidsingreep. Dat is heel belangrijk volgens mij. Iedereen kan zich beter informeren en de resultaten worden alsmaar beter en meer realistisch.

Een dokter die rust en vertrouwen uitstraalt

Voor mij is het heel belangrijk dat mijn behandelende arts rust en vertrouwen uitstraalt. Hij moet ook meteen begrijpen dat subtiliteit een must is voor dit blondje en ik niet hou van een “Meg Rayn” aanval op mijn gelaat.  Een inleidend gesprek is dan ook een must. Ik kwam met dokter Phil het volgende overeen. Een mini verjongingskuur in drie stappen.

Wat gaat er juist gebeuren?

1. Ontspannen gelaat met een paar prikjes spierontspanner

Als een spierontspanner voor esthetische redenen gebruikt wordt dan wordt het precies in die spiervezels gespoten die ervoor zorgen dat je rimpels krijgt. Wanneer de bo. Tox op de juiste plaats zit word je zenuwgeleiding geblokkeerd. Je hersenen zullen nog steeds willen dat de spier beweegt maar dat is in principe onmogelijk. De spier kan zich door de ontspannende vloeistof niet meer helemaal aanspannen.

Op die manier zullen je rimpels minder (of helemaal niet) zichtbaar zijn en er zullen er ook geen nieuwe bijkomen. Het product heeft helemaal geen invloed op je gevoel en is ook niet blijvend. Na drie dagen merk je al een duidelijk verschil en na tien dagen is het helemaal op punt. Na vier maanden begint het product op te lossen en heb je weer een paar nieuwe prikjes nodig om te stralen. Het doet niet echt pijn maar de flauweriken onder jullie kunnen op voorhand een verdovende crème gebruiken. De prikjes zijn nadien soms een beetje rood maar makkelijk te camoufleren dus je kan meteen weer aan het werk. Met een beetje pech wordt er een adertje geraakt met een klein blauw plekje tot gevolg maar dat gebeurt heel zelden. De volgende uren moet je zoveel mogelijk je gelaatstrekken bewegen voor een zo optimaal mogelijk resultaat. Dat vinden de automobilisten naast mij in de file best grappig. Een sauna bezoek of een verkwikkende massage van mijn man is even uit den boze maar dat heb ik er graag voor over. 🙂

ps: Super belangrijk: let wel op dat de spuitjes ‘à la minute’ worden opgetrokken zodat je zeker geen ander of verdund product ingespoten  krijgt.

Elk stipje verdient een prikje.

2. Fillers voor een stevigere huid

Een tweede stap is iets pijnlijker maar het resultaat is dan weer meteen zichtbaar en dat kunnen we alleen toejuichen. Door een paar emotioneel zware maanden zijn er plotse een paar stevige lijnen in mijn huid verschenen. Het verdriet zal ik zelf moeten verwerken maar de groefjes laat ik graag repareren door de deskundige handen van Philippe. De dokter verdooft alles een beetje (net zoals bij de tandarts) zodat ik eigenlijk helemaal geen pijn heb tijdens de behandeling.

Fillers  zijn vulmiddelen die met behulp van een dunne, holle injectienaald in de huid worden gespoten. De arts gebruikt best een filler op basis van Hyaluronzuur want die is volledig afbreekbaar. Hyaluronzuur komt van nature in het lichaam voor en zorgt voor het vasthouden van water waardoor de huid stevig blijft. Naarmate we ouder worden vermindert de hoeveelheid hyaluronzuur in onze huid waardoor deze slapper wordt en er groeven ontstaan. Een filler vervangt het natuurlijke hyaluronzuur door kleine kussentjes te vormen in de huid waardoor rimpels en groeven perfect opgevuld worden.Het resultaat van de fillerbehandeling is direct zichtbaar en je hebt er gemiddeld 6 tot 12 maanden plezier van. Omdat de filler de eigenschappen van de huid aanneemt geniet u van een natuurlijk ogend resultaat. Na enkele maanden breekt het lichaam de filler langzaam af, waarna je de behandeling probleemloos kunt herhalen.

 

Fillers zijn vulmiddelen die met behulp van een dunne, holle injectienaald in de huid worden gebracht

Na de behandeling kan je huid wel een beetje opgezwollen zijn en af en toe een blauw plekje is bijna een evidentie. Ik zorgde ervoor dat ik de volgende dag geen fotoshoot gepland had maar met een beetje camouflage en het zalfje dat je meekrijgt ben je die last snel kwijt. Het resultaat is echt top. De lijn is niet helemaal verdwenen maar toch tot een minimum herleid. De zware groeven rond mijn neus zijn ook zacht gevuld want door wat te vermageren was dat ook verzwakt. Op de foto boven zie je het verschil heel duidelijk. #doetkleinvreugdedansjedoordekamer De onderste foto is helemaal niet bewerkt maar met een klein portraitfilterje ben ik hier weer helemaal instagramklaar.

Instagram klaar 🙂

3. Mijn bovenlip krijgt een beetje volume

Door ouder te worden zakt de contour van je bovenlip een beetje, nu ken ik in mijn omgeving heel wat mensen die met de zogeheten “duckface” rondlopen. Hier is de kunde en de subtiliteit van de plastische chirurg van levensbelang. Ik moest mij helemaal geen zorgen maken want het ziet er super uit. Het grootste compliment kreeg ik van mijn man (die heeft altijd een mega schrik dat er iets wezenlijks verandert) “Je bent net hetzelfde alleen zie je er verdomd goed uit voor een veertiger :-)))

Dankjewel  Dr Brewaeys voor het fantastisch goede resultaat en voor de goede zorgen. Ik kom zeker terug. Wil je wat extra informatie dan kan je altijd terecht op zijn website.

Www.philippebrewaeys.be

Nog een laatste tip:  heb lief en blijf jong van geest….. elke dag opnieuw 🙂

 

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.