Sense8 @Netflix

12 oktober 2015

image
Het intrigerende verhaal van The Wachowskis  gaat verder op Netflix en daar kan ik alleen maar blij om zijn. De broers die de legendarische film The Matrix creëerden sloegen de handen nog eens in elkaar om wat mysterie op ons scherm te toveren. Voor wie de eerste reeks nog niet gezien heeft: ‘Sense8’ vertelt het aangrijpende verhaal van 8 mensen, verspreid over de hele wereld wiens leven plots met elkaar verbonden is in de indringendste vorm van het woord. Ze kunnen elkaar voelen, horen en alle skills van elkaar gebruiken om te vechten tegen een onbekende tegenstander die hen graag zo snel mogelijk dood wil.
image
Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat het even duurde alvorens ik echt mee in het verhaal zat. De trailer was te langdradig en doordat er zoveel personages in de serie zitten duurt het even alvorens die wat diepgang krijgen. Maar gaandeweg wordt je toch in het futuristisch gegeven meegezogen en kruipen er een paar personages onder je huid. Bij mij is dat de mooie Scandinavische dj en de juwelendief uit Duitsland. Sommige clishés worden iets te dik in de verf gezet maar de verbluffende beelden van stad en natuur maken veel goed. Het is tijdens deze visuele stiltes dat je zelf ook over het leven kan nadenken. Na een paar afleveringen komt de serie pas echt op dreef en dat doet gewoon verlangen naar een tweede reeks. Voor zij die aan filosoferen en wat maatschappelijke bedenkingen geen boodschap hebben zijn er toch acht gegronde redenen om te kijken. Deze:image
image
Acht is trouwens een mysterieus getal op zich. Het is het volmaakte geheel en staat voor een nieuw begin. Acht horizontaal is het symbool voor oneindigheid en kosmisch evenwicht. Het vertegenwoordigt kracht, macht en het dunne evenwicht om daar op een juiste manier mee om te gaan. Eigenschappen die de personages met schade en schande zullen moeten leren beheersen. Ik ben alvast benieuwd waar die zoektocht ons zal brengen.image
image

1 Reactie Laat een reactie achter

Geef je mening

1 Reactie

  1. Nathalie schreef:

    Wij hebben ook een nieuwe favo serie: under the doe! Have a nice eve

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.