Bubble Trouble @ Vogue Fashion Show

8 maart 2015

Onvergetelijk. Inge en ik kregen een invitatie van de Vogue Fashion Show in Milaan, die we natuurlijk voor geen geld van de wereld konden missen. Twee dagen van pure mode werden ons op een plateautje voorgeschoteld. Genoten van deze kans hebben we, maar we hebben ook ons best gedaan om jullie de nieuwe mode te kunnen voorleggen. We hebben heel wat pijlers in de mode voor komend seizoen weten te verzamelen, die we zelf opgemerkt hebben tijdens de Fashion Week van Milaan.

Denim: Inge en ik deden al eerder een blogpost over denim, maar ook in de zomer van 2015 en zelfs in de winter van 2015 mag je denim niet meer weg denken. Dit jaar gaan we eerder voor een ‘couture’ versie, want de eerder gescheurde jeansbroeken moeten weer de kast in gaan en plaats maken voor weer wat nieuws. Ik merkte heel veel bijzonder lichte stuks op, maar dat stond in contrast met erg donkere stuks. Je kan eigenlijk dus vrij breed gaan in je keuze want ook de jassen, rokken, shorts, blazers en de typische jeansvestjes zijn toegelaten. Ahoy!

Vrolijk worden van de kleur: De kleurtjes doen het ook goed, maar ze moeten vooral fris zijn. Je kan in het bijzonder kiezen voor pasteltinten, die je outfit waarschijnlijk meteen af gaan maken. In de late zomer, begin herfst kan je meer gaan voor de meer uitgesproken kleurtjes en mag je heel wat feller gaan. Zacht beginnen om dan fel uit te pakken is dus de boodschap! Ik ben vooral bijzonder happy dat ook de mintgroene en babyroze stukken weer in de nieuwe collecties zitten. Toch doet zwart het ook héél goed, ook tijdens de zomer. Onze outfit was hier helemaal op afgestemd, check zeker de foto onderaan deze post!

Old but gold: Jawel, want ook de 70’s look is in. Ik zag de look al eerder voorkomen in de collectie van Bobo Tremelo, maar ook in Milaan kwam je deze look tegen. Veel abstracter en specialer dan hier in ons land natuurlijk, maar met een simpeler stuk met een pittig seventies detail kom je er wel.

Materialen: De doorzichtigheidsfactor is weer hot. Niet alleen de Amerikaanse sterren maken daar gebruik van, maar ook jij mag spelen met doorzichtige tinten. In Milaan zag ik best wel héél extravagante stukken, die ik zelf nooit zou proberen. Ik ben wel van plan om toch extra doorzichtige details aan m’n garderobe toe te voegen. Naast die doorzichtige stofjes zijn er ook opgewerkte materialen helemaal in. Daarmee bedoel ik bijvoorbeeld leer dat uitgesneden is met lazer. Als laatste wil ik zeker ook nog chiffon vermelden, want deze stof deed het ook bijzonder goed tijdens de verschillende walks.

Bloemetjesgordijn: Nee hoor, de klassieke bloemen zijn nog steeds voor in de vuilbak maar bloemen zijn een MUST deze zomer. De fantasieën hebben een artistieke insteek, vaak zijn het niet meer dan kleurenvlekken die de vorm van een bloem suggereren. Ben je daar geen fan van? Probeer eens een opgestikte bloem, of misschien een uitgesneden bloem? Ik zag bij een fashion blogger in Milaan een leuk topje met een specifieke opgestikte bloem. Zonder dat ik het zelf goed besefte, is dat beeld van die shirt me bijgebleven en ben ik sindsdien al heel vaak op zoek gegaan via internet naar een soortgelijk shirt. Zonder enig geluk…

Franjes: Maar écht in alle soorten stofjes zag ik de franjes op de catwalks verschijnen: leder, suède, katoen en zelfs wol! De franjes mogen echt aan elk kledingstuk, maar ik zou je natuurlijk niet volledig in een outfit van franjes door de straten laten huppelen. Met mate is een goeie tip!

Crazy mind: Ook fantasieën blijven een belangrijke rol in de mode spelen. Microprints maar ook macrofantasieën. En net zoals bij de bloemenprints hebben de ontwerpers hier gezocht naar kunstige en artistieke designs die net iets ‘zwieriger’ zijn dan de strakke optical prints uit de jaren ’60.

I pop glitter: Hallo-kes pailletten!! Ze zijn er weer en dat maakt me zo happy. Ik zag al bij de collectie van Kylie Van Eeckhoute de pailletten over the top gaan, maar ook Milaan viel voor deze blinkies. Uitgaan ’s avonds? Pailletten zijn jouw nieuwe BFF.

High in the sky: Platform sandalen waren er in alle kleuren op de catwalk. Liefst van al zie ik ze in zilver, goud of zwart. Heel vaak ook de witte variant, die je natuurlijk allemaal meteen een kopje groter maakt. Ik kwam ze in ons land vaak al tegen in sneakerversie, maar nu dus ook binnenkort als sandalen. Helaas zijn ook de Gladiatorsandalen uit de oldschool Hercules-films ook terug. Bah!

Golddigger: Bye bye zilveren juweeltjes, deze zomer draag je alleen maar goud. Love it!
Daarnaast wil ik jullie ook nog kort meegeven dat alles zo natuurlijk mogelijk gedragen moet worden. Oké, tijdens de catwalks zagen we heel speciale kapsels en heel uitgesproken make-up, maar toch gaven ze iedereen mee alles zo natuurlijk mogelijk te houden. Nu is het tijd om als eerste je garderobe te vullen – shoppingtime!

Foto’s van de fashionshow van Vogue @ The Mazda Space event featuring “COMEFORBREAKFAST” and Yasutoshi Ezumi kan je hier vinden:

IMG_5558 IMG_5559 IMG_5560 IMG_5335

Tijdens de party kozen we resoluut voor de kledij van Supertrash. Het Amsterdamse SuperTrash is in 2004 opgericht door Olcay Gulsen.De collecties zijn gebaseerd op dezelfde eigenschappen die op Olcay van toepassing zijn: strong, sexy en cosmopolitan. Voor vrouwen die precies weten wat ze willen. En dat wisten ook wij: we kozen voor de lederen look die op elkaar was afgestemd. Hoewel we pas in Milaan te weten kwamen dat de franjes helemaal in waren, hadden we die franjes ook al meegenomen in onze outfit. Ik in de blazer, Inge onderaan haar rok. Afwerken deden we met high heels van March 23.

IMG_5336
March 23 is een merk voor strong women die de modetrends volgen, maar ze ook naar hun hand durven zetten. In de collectie kan je high heels met een fije touch vinden maar ook comfy sneakers en fashionable enkellaarsjes. Love it!

IMG_5337

Binnenkort vertellen we jullie zeker meer over onze outfits van Milaan. Hou onze blog zeker in de gaten!

1 Reactie Laat een reactie achter

Geef je mening

1 Reactie

 1. Ingrid Smolderen schreef:

  Beste
  Prachtige foto’s .
  Heel fijne en luchtige beschrijving van alle trends .
  Gewoon heerlijk om dit in me op te nemen .
  Hiervan krijg je gewoon zin in shoppen !
  Grts
  Ingrid Smolderen

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.