Netflix verslaving: check

28 april 2015

Hoeraaaa! Netflix is er sinds september vorig jaar en ik heb van m’n abonnement nog géén minuut spijt gehad. Top series, goeie kwaliteit maar vooral urenlang kijkplezier. Ik heb toch eventjes moeten nagaan om te weten wat de geschiedenis achter Netflix is. Netflix werd opgericht in 2007 en groeide sindsdien pijlsnel. Het bedrijf heeft zo’n 50 miljoen abonnees, verspreid over 40 landen. In Europa is Netflix sinds 2012 actief in Groot-Brittannië, Ierland, Denemarken, Filand, Noorwegen en Zweden en sinds 2013 ook in Nederland. Vanaf september komen daar dus zes Europese landen bij, waaronder België. Het goedkoopste abonnement kost 7,99 euro per maand. Dat betaal ik ondertussen al maanden en ik heb er dus zeker nog geen spijt van gehad. Wil je kijken met twee schermen of meer? Dan liggen de prijzen er vanaf 8,99 euro.

IMG_6379 IMG_6380 IMG_6382 IMG_6384

Maar natuurlijk: ga jij het gebruiken? Wanneer ga je het gebruiken én wat ga je precies kijken? Ik heb alvast de lijst van series die ik wil kijken al gemaakt. Ik heb afgelopen maanden de keuze al gemaakt voor Pretty Little Liars (alles al uitgekeken, gooddddamn), Orange is the new black en Fargo.
Enkele weken geleden maakte ik tijdens een Netflix event kennis met The Unbreakble Kimmy Schmidt. Ik had absoluut géén idee wat ik van deze serie moest verwachten, maar benieuwd als ik was en met veel candy in de hand plaatste ik me met alle bloggers achter het televisiescherm. Het grappige was dat de snoepjes die de organisatoren voorzien hadden, ook een rol speelde in de serie zelf: framboosjes met suikerrand en dolfijntjes.

IMG_6351 IMG_6352 IMG_6378

De serie zelf gaat dus vooral om Kimmy. Maar wie is die vrouw? Wel Kimmy is een vrouw die vijftien jaar lang in een bunker bij een ondergrondse sekte heeft geleefd in Indiana, samen met drie andere vrouwen en hun leider. Hij vertelde hen dat de wereld was vergaan en dat zij de enige overlevenden waren. Na hun bevrijding moeten ze opdraven bij een Amerikaanse talkshow waar ze “Molvrouwen” worden genoemd. Kimmy Schmidt besluit als enige van de vier vrouwen in New York te blijven en niet terug te keren naar Indiana. Ze wil een nieuw leven opbouwen in de Grote Appel. Hoe moeilijk kan dat zijn als je vijftien jaar lang in een bunker hebt geleefd? Gelukkig is de serie kei positief. Het heeft zelfs een beetje een Disney sfeertje vind ik. Kimmy lacht ook veel, doet vrolijk en probeert er het beste van te maken. Maar gelukkig is het niet allemaal zoet en sappig. Kimmy worstelt namelijk diep van binnen (uiteraard) met haar gevoelens over de 15 verloren jaren. Zo wurgt ze haar nieuwe huisgenoot bijna in zijn slaap of wordt ze opeens wakker onder de douche met een mes in haar handen. Dit is natuurlijk niet helemaal normaal, maar wel volkomen logisch als je zo lang in een sekte hebt geleefd. Crazy komedie, maar uren ontspanning verzekerd.

De serie heeft ons doen verder denken over ons beste unbreakble moment. Inge nam het eigenlijk best wel letterlijk…
Inge: Ja, als ze me tijdens tv-opnamen vragen om de berg te beklimmen dan doen we dat gewoon, hoge hakken of niet! Ps: Ik heb hoogtevrees.
image
imm

2 Reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

2 Reacties

  1. Nathalie schreef:

    Hier ook NETFLIX verslaafd! De serie ben ik niet verder aan het zien , al wil ik het wel weer oppikken… Wanneer ik alleen ben… Manlief gaat dit nooit goedvinden. Ik ben momenteel ook PLL aan het uitkijken…

    • Natali schreef:

      , the scale’s not consistent, which makes this gripahc really misleading. Album =/= track =/= playNormally, when I buy an album, I intend to play multiple tracks, and when I buy a track, I intend to play it multiple times. So, taking the two iTunes digital downloads and the Rhapsody. So, one album sale is approximately equal to 10 track sales on iTunes. One track sale on iTunes is in turn approximately equal to 69 plays on Rhapsody. Now, 69 plays may be a stretch for the average number of times that a track is played when its bought, but I know that I don’t buy tracks only to play them once.So, this chart definitely misleads more than it illuminates.

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.