Workshoppen at Maasmechelen Village

10 oktober 2015

Knutselen… not my cup of tea. Als kind was mijn mama altijd mijn grote heldin, zeker wanneer ze m’n knutsel opdrachten voor haar rekening nam. Ik werd al misselijk wanneer ik hoorde dat mijn huistaak een knutselopdracht was. Ik leerde liever tien boeken theorie, dan één knutselopdracht inéén te krijgen… Handigheid = nul.

 

IMG_6209
Maaaar bij Maasmechelen Village hebben ze me zover gekregen dat ik écht wel eens iets zelf kon afwerken en dat heb ik dan weer aan Niyona te danken. Klinkt Niyona niet bekend in de oren? Wél… dan wordt het hoogtijd dat je Nina van Niyona leert kennen.

Niyona biedt exclusieve en eigentijdse tassen in kwaliteitsleder voor zowel vrouwen als mannen, dit op basis van een 100% Belgische artisanale know-how.

 

IMG_6208

Je kan hen vinden in een superleuk atelier in het Brusselse. Op de benedenverdieping van zijn Brusselse vestiging richtte het bedrijf een nieuwe “Hello James”-winkel in.

Naar aanleiding van ‘De dag van de handtas’ leerden we zelf leder te bewerken. Om een totale handtas te maken hadden we natuurlijk heel wat meer tijd nodig, maar een poche / portefeuille maken moest wel lukken. Iedereen begon met heel veel zin, maar ik wist dat meteen dat dit voor mij geen makkelijke opgave zou zijn. Ik heb op dit vlak werkelijk echt twee linkerhanden. Ik zei tegen ontwerpster Nina dat ik nog liever tien boeken vol schrijf, dan één uurtje zitten knutselen. Maar Nina kon me overtuigen. We begonnen met een patroon uit te snijden op karton. Dat patroon werd eigenlijk onze portefeuille, die we later ook in leder gaan uitsnijden. Het patroon uitsnijden op karton bracht héél wat hilarische momenten met zich mee maar hey, dat was wel al gelukt. Ik koos als detail voor een wolk, die een beetje de bubble moet voorstellen.

 

IMG_6210Het uitsnijden in het leder was niet zo makkelijk. Met een priem moesten we nog gaatjes maken, om zo alles aan elkaar te stikken. Zoveel respect voor mensen die zoveel geduld hebben om zo’n spullen te maken.

Ik hou ervan om handtassen te kopen, maar om eerlijk te zijn denk ik nu meer na want in zowat elke handtas zit zovéél tijd, energie en moeite. Bij Niyona voel je ook dat er liefde in zit. Nina is een powerwoman mét ballen die je echt moet leren kennen. Meer info? www.niyona.be.

Na deze namiddag wou ik toch nog eventjes naar de handtassen gaan kijken, maar de Michael Kors winkel was gesloten. Binnenkort komt er een gloednieuwe volgens mij… en hij lijkt groot! Yes!

Move your asses 2 Maasmechelen Village babies!

IMG_6206 IMG_6207

 

 

 

1 Reactie Laat een reactie achter

Geef je mening

1 Reactie

  1. joyce pots schreef:

    nog nooit in maasmechelen village geweest. doe nu mee met jullie winactie en het lijkt mij super leuk om zelf daar eens een kijkje te nemen.. en met een beetje shoppingmoney voor een jas (is dat btw verplicht als je wint een jas kopen stel je wordt verliefd op een tas?) is al een goede reden om er vanuit Twente (ja Overijssel Nederland) er naar toe te rijden! maak ik er direct een fijn nachtje weg van met mijn vriend <3 en anders dan even kijken wanneer we die kant op gaan ik ben wel heel benieuwd!

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.