GoedgeZINd @ Leuven

5 oktober 2015

Leuven heeft toffe pubs, dat heb ik enkele jaren geleden als student mogen ervaren. Ik zat eerst op kot in de Bondgenotenlaan. Mijn ogen openen en door mijn raam kijken en jawel: het eerste wat ik zag waren WINKELS. Dat jaar was dus eigenlijk allesbehalve goed voor mijn portomonnee. Het jaar nadien was ik gewoon weer at my hometown maar het jaar daarna koos ik weer voor een kot in het Leuvense.

IMG_6956 IMG_6957 IMG_6958

De straatnaam gaat meteen een lach op jullie gezicht toveren… de Drinkwaterstraat was dan ook een straatnaam die me niet op het lijf stond geschreven. Als student koos ik er mega graag voor er eens goed in te vliegen: wijn, gecombineerd met cocktails en zelfs bier: het ging er allemaal vlotjes in. Vlakbij m’n laatste kot was dus ook de Vismarkt, de locatie waar ook ZIN gelegen is. Een toffe boetiek met hoogstaande merken dat een drietal jaar geleden nog een meubel-fashion store was. Zaakvoerdster Maggie wéét wat mode is en dat voel je meteen wanneer je de winkel binnenstapt. Ik nam mijn mama mee en zij deed eigenlijk een klein spurtje naar de Balenciaga stuff. Ik ging neuzen bij alle sneakers die je er kon vinden, de juweeltjes en ook de outlet hoek beloofde straffe kortingen tot wel tachtig procent. Dochter Maxime organiseerde een opendeurdag met héél veel gintonic, nog meer taart en bloemetjes voor elke klant. Wat een service!
Inge koos net zoals mij voor een sweater… ook al wisten we het wéér niet van elkaar.

Concreet: welke merken kan je in de shop vinden?

Balenciaga
Maison Margiela
MM6
Ann Demeulemeester
Collection Blanche by Ann Demeulemeester
A.F. Vandevorst
Jean Paul Knott
Christian Wijnants
Sofie D’Hoore
Tim van Steenbergen
Haider Ackermann
Jeans & jogg Jeans by Diesel

IMG_6960 IMG_6964

Nu om eerlijk te zijn, wanneer ik de winkel buiten stapte was ik een Kenzo sweater rijker. Flashy geel – want die ontbrak nog in mijn kast. Mijn mama kreeg twee kettingen van mij (hopelijk leest ze deze post niet, want het is een verjaardagscadeau) én voor mezelf vond ik de perfecte parfum. Al jaar en dag ga ik door het leven met Manifesto van YSL maar EINDELIJK heb ik een parfum gevonden die dat geurtje kan vervangen. Say what? Ja geloof me… Maison Margiela kende ik al langer maar de Funfair Evening fragrance dus nog niet. Martin Margiela studeerde af aan de Modeacademie in 1980 en ging als assistent van Jean-Paul Gaultier aan de slag in Parijs in 1984. Vijf jaar nadien zette hij zijn eerste defilé in Parijs op, waarvoor hij samen met Jenny Meirens ‘Maison Martin Margiela’ oprichtte. En dat was al meteen een succes!

Wil je mijn parfum? De sweater van Inge? Of gewoon proeven van de gezellige sfeer bij Maggie én Maxime? Ga dan zeker eens langs bij Zin op de Vismarkt @ Leuven!

IMG_6959 IMG_6971

Meer info nodig? Check zeker: http://www.zin-fashion.be/

Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.