Shoppen met een extraatje

17 juli 2015

Shoppen is altijd het perfecte excuus. Het excuus voor alles: een rotdag, een ‘lege’ kleerkast of gewoon de beste namiddagactiviteit met je beste vriendin. Maar shoppen is altijd pricy, zeker wanneer je bepaalde merken wil. Ik kies dan bijvoorbeeld graag eens een handtas van Michael Kors, waar ik al bijna 300 euro moet voor ophoesten. En dan praat ik over een klein formaat. Ik ben ook grote fan van Ted Baker, de jeansbroeken van 7 For All Mankind en natuurlijk ook Nike. Maasmechelen Village biedt de juiste oplossing aan: shoppen in luxe en in alle rust, maar dan aan outletprijzen. Ik woon niet zover van Maasmechelen, dus ik ga wel eens om de twee maanden neuzen in mijn favoriete winkels:

Beginnen doe ik steevast bij Nike. Nike heeft sportkledij voor mannen maar ook voor vrouwen. Ik ga er altijd m’n sportschoenen kopen. Ik kies graag voor Nike Air Max, omdat ik ze niet enkel voor het shoppen kan aandoen maar ook casual onder een jeans. Als je binnenkort naar de Nikeshop in Maasmechelen gaat, ga je kunnen genieten van Nikes met een sleehak: ik ben fan!

 

Na Nike hou ik meteen een pauze bij Ellis Gourmet Burger. Ik vind dat ze hier de lekkerste fishburger hebben, maar ook de Caeser salad weet ik te appreciëren. Homemade Ice Tea maakt het gehaal af, want ik heb weer energie om verder te shoppen.

IMG_9803

Ted Baker leerde ik kennen in Londen. De hipste handtasjes, met veel franjes – fluokleurtjes en strikjes. Wanneer je in Maasmechelen de store binnenstapt, wordt je ongetwijfeld instant vrolijk. Ik koop vaak kleedjes daar, zowel voor de eindejaarsfeesten als mijn zomerkleedjes.

IMG_9860

Essentiel heeft ook een outlet en voor fashionistas is dat natuurlijk een dikke surplus. Essentiel maakt zo vaak gebruikt van XL-bling bling en daar word ik meteen door aangetrokken. Ik kan haast niet wachten tot de Disneycollectie in de outletstore hangt. To be continued…

IMG_9861

 

Ik doe nog zoveel winkels, maar vandaag viel mijn oog op een horloge van Hugo Boss en een zwarte portefeuille van Guess. Inge was zo lief om manlief Patrick te verwennen met een splinternieuwe horloge van Armani. Voor zichzelf kocht ze een doosje witte pralines (ja, die mét noot) van Leonidas en een prachtige catchy ring van Swarovski. Gepakt en gezakt én met een hongertje werden we verwacht in het Terhills hotel, vlak naast Maasmechelen Village.

IMG_9840

Het Herhills hotel is gevestigd in het voormalige hoofdgebouw van de mijn van Eisden. Je krijgt er een beetje een kasteelachtig gevoel. Het gebouw is er gezet in 1932 en is sinds 1993 beschermd erfgoed. De tuin is echt immens groot, zo goed verzorgd én echt wel rustgevend. Ik voelde me meteen helemaal zen wanneer ik de tuin zag. Het hotel heeft 60 stijlvolle kamers: modern maar toch warm. Victor Simoni van Simono Architecten heeft de inrichting van het ganse hotel op zich genomen en daarvoor krijgt hij van ons echt een dikke pluim. Dôme Deco zorgde dan weer voor de juiste details, om het geheel helemaal af te maken. Overal hadden we wel iets nieuws om te ontdekken en als blogger is dat natuurlijk meer dan welkom. Na het bezichtigen van onze prachtige kamer, werden we verwacht in het restaurant van het hotel. Het personeel was zo hulpvol, correct en de service verliep er zo vlot.

IMG_9855

Starten deden we met een glaasje prosecco van het huis. Je moet ‘m zeker eens proberen want hij is écht heer-lijk. Het restaurant en de loungebar kregen de naam DNY en is bedacht door de Limburgse sterrenchef Danny Vanderhoven. Je merkt écht dat de gerechten klassiekers zijn, maar met een vernieuwde toets. En dat is nu net de bedoeling van Vanderhoven. De gerechten werden verfijnd gepresenteerd, op prachtig servies gemaakt door zijn eigen vrouw Ineke Dols. Voorbeelden van wat er op het vijf gangen menu stond: velouté van asperges, gefrituurde gamba met een chutney van mango en een mousse van kokosnoot, asperges op z’n Limburgs met verse grijze garnaal en champignons, een kaasbordje,… Kortom een avondje culinair genieten met natuurlijk ook top gezelschap. Aanrader wanneer je beslist om voor de volledige beleving te gaan: shoppen, culinair genieten en heerlijk slapen. Bubble Trouble will be back!

 

IMG_9856 IMG_9857 IMG_9859   IMG_9869 IMG_9875
Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.