Wanneer inclusief exclusief wordt: Crystal Symfony

3 augustus 2017

Marie en ik wilden al heel lang heel graag eens met een cruise naar het Noorden. De Crystal Symphony  meerde aan in Zeebrugge dus dat was voor ons de ideale kans om even mee aan boord te gaan en te proeven van de luxe van Crystal Cruise. Charlotte van Cruise Plus in Sint Niklaas had ons al gewaarschuwd: ” Jullie zullen verwend worden” en zo geschiedde. :-))

Met Crystal Symphony naar het Noorden

IMG_4193

Het is liefde op het eerste zicht. De Crystal Symphony is een heel mooi en stijlvol schip. Aan ruimte heb je geen gebrek en al kunnen er heel wat passagiers aan boord, soms lijkt het wel of het schip alleen voor jou de haven uit vaart. Geen schreeuwerige kleuren aan het zwembad maar een oase van rust in wit design.

Champagne a volonté

IMG_3972

De Crystal symphony is ook goed uitgerust om naar iets frissere oorden te trekken. Wanneer de zon achter de wolken kruipt schuift het dak van het Lido Café zachtjes dicht en blijft het vakantiegevoel gewoon binnen. Het is hier trouwens heerlijk toeven. Je kan er genieten van een kleine lunch, een  mega groot ijsje, een glaasje champagne of een laat ontbijt. 🙂 De Levende muur van planten brengt zee, zon en onze bloeiende aarde tot een harmonieus geheel.

High tea on our classy journey

IMG_4863

Je kan natuurlijk aan de Main Pool je kleurtje een beetje pimpen. Maar Marie en ik hadden achteraan het schip onze eigen kleine oase ontdekt. Een paar ligbedjes stonden uitnodigend te wachten  en niemand die we konden storen met onze uitgebreide en soms ook hilarische fotosessies.

 

Pimp up your color

IMG_4222

Het fijne aan luxueus cruisen is dat er ook altijd een gelegenheid is om je mooi op te kleden. s’ Avonds hadden heel wat mannen echt hun smoking aan en de dames toverden hun mooiste jurken uit de kast. Iets wat wij beiden meer dan kunnen smaken en ook niet graag aan ons laten voorbijgaan. Neem gerust een kijkje op mijn stijlartikel.

Liefde voor Pinko en champagne

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het diner op het schip is echt iets waar elke foodie elke avond met plezier naar uitkijkt. De bediening is moeilijk te overtreffen en het eten een explosie van heerlijke smaken.  Je hebt keuze uit verschillende restaurants. Tijdens de trip mag je zonder extra kosten één keer gaan eten bij The Sushi Bar. Het enige restaurant op zee van Nobu, de internationaal bekende kok die de aziatische en Zuid Amerikaanse keuken tot een mooi geheel smelt. Iets wat ook de niet kenners dus zeker eens moeten uitproberen. Ook Prego, het Italiaanse restaurant is een echt must. Italian food is misschien iets minder exquis maar de flair waarmee de obers het serveren is een passioneel en boeiend verhaal. Op zich iets dat je zeker eens moet meemaken.

De perfecte avond op de Crystal Symphony

IMG_8790

Ons culinair hoogtepunt speelde zich echter af in het hoofdrestaurant. We gingen van start met een glaasje bubbles, genoten ook van pomme moscovit en  een trio oesters om dan in schoonheid te eindigen met een Noorse kreeft. De volgende dag waren we nog in extase, man man zo lekker!

De champagne danst heel de avond mee

IMG_8776

Sunset love

IMG_8798

De volgende morgen blijven we een beetje hangen in onze kleine maar gezellige en moderne kajuit. Geef toe, waar kan je anders beter ontbijten dan op je eigen terras.

6176674048_IMG_3527 Crystal Symphony by Inge Moerenhout

Toch nog snel een hapje meepikken in The Bistro.

IMG_4796

Het allerfijnste aan boord vind ik de open zee die  je elke dag opnieuw het perfecte plaatje levert. Zeker als het schip rust en stijl uitademt en dat is wel het minste wat je van de Crystal Symphony kan zeggen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Met spijt in het hart nemen we afscheid van dit prachtige schip. Gelukkig lacht Kopenhagen ons met een stralende glimlach toe.

Welkom in Nyhavn

6243776672_IMG_3703
Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.