De juiste band voor iedereen: DriveGuard

11 november 2016

DriveGuard

image

Wist je dat je als bestuurder gemiddeld met zes platte banden tijdens je driverscariere te maken krijgt. Even denken … De eerste was in een taxi (jawel) naar de luchthaven. De tweede ergens om middernacht na een stevig feestje en de laatste ook op weg naar Zaventem. Gelukkig kon mijn man, wel in de gietende regen, de lekke band in een ijltempo vervangen. We waren net op tijd, maar leuk is anders. Moraal van het verhaal: een lekke band overkomt je altijd op de foute plaats en op het foute moment. :).

Bedenk het en het gebeurt

image
image

Geen paniek hoor. Op het Salon de l’automobile in Parijs deed ik een bijzondere ontdekking. Bridgestone, de Rolls Roy’s van de autobanden, heeft een nieuw product op de markt. De DriveGuard wordt de nieuwe must have voor elke wagen. Veiligheid en comfort gaan immers dankzij deze band met een maximum snelheid de hoogte in.

Veilig rijden met een lekke band

image
De DriveGuard technologie is ontworpen voor alle personenwagens en maakt het mogelijk om na een lekke band de volledige controle over je stuur te behouden. Je kan zonder enig probleem nog 80 km rijden met een maximum snelheid van 80 km per uur. Dat betekent dat je zelfs op de autostrade de tijd krijgt om zonder gevaar naar een veilige plaats te rijden waar je de band dan kan herstellen of repareren.

Alles onder controle

image
Je voelt de lekke band bijna niet…al moet je wel heel lichtjes bijsturen. Met een open raam en niet teveel bijgeluiden hoor je het een beetje. Gelukkig geeft het oranje lampje aan dat er een probleem is, bij een te lage luchtdruk springt het lichtje aan.  De TPMS of  electronische bandenspanningscontrolesysteem is sinds November 2014 een must in elke personenwagen. Veel mensen weten niet waar dit voor dient, dus nooit meer vergeten. 🙂 Het is voor je eigen veiligheid.

TPMS alarm  geen probleem met de DriveGuard

image
Geen reacties Laat een reactie achter

Geef je mening

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.