Spelen met de kaarten via Netflix

2 juli 2015

Ik heb onlangs Pretty Little Liars helemaal uitgekeken. Nu is het per week wachten op een nieuwe aflevering. Maar ik ben zo een Netflixfreak geworden dat ik écht niet kan stoppen met Netflix kijken. Ik probeer elke dag toch een stukje (of enkele afleveringen natuurlijk) te kijken. En dat doe ik met een lekker glas wijn in de ene hand én het ‘kaske’ van mijn nieuwe Apple Tv aan de andere kant. Meer moet dat toch niet zijn, toch?
IMG_6381

Ik verdiepte me helemaal in de bibliotheek van Netflix waar alle series aan het pronken waren. Hoe vaak ik het zeg; kiezen blijft dus wel echt verliezen voor me. De keuze viel op House of Cards dankzij enkele van m’n Twitter followers. Die lieve Tweeps ben ik nog altijd MEGA dankbaar. Wat een serie! Ik heb voorlopig enkel seizoen één bekeken, maar het zal niet lang meer duren tot ik ook aan het tweede seizoen zal beginnen.

Maar wat zeggen bijvoorbeeld speelkaarten over jou? Ik koppel ze alvast aan de House of Cards-serie (& misschien ook aan mezelf, ha!)

De rode hartenkaart bijvoorbeeld: Als je droomt dat je ziet of studeren een kaart, geeft aan dat u wordt begeleid en geleid in een richting die zal voldoen aan uw behoeften en doelstellingen. Het betekent ook een nieuwe verandering in uw bedrijf die zal worden gevolgd door tijdelijke teleurstellingen en dan stabiel winst. In de serie kan je de hartenkaart eigenlijk voorstellen als het streven van Kevin Spacey die Francis “Frank” Underwood speelt. Hij wil kost wat kost President worden, al zal hij over lijken lopen. obin Wright maakt als de vrouw van Underwood die even meedogenloos en doortrapt te werk gaat indruk. Ik ga niet over lijken, maar als ik ergens voor wil gaan – dan ben ik ook niet meer te stoppen. Het leuke bijvoorbeeld aan onze blog is dat Inge vaker de denker is en ik de doener. Evenwichtig, want zo kan ze mij zeker wel in de hand houden. Man I love this quote:

7-1

Schoppen staat dan weer voor iets helemaal anders.
Schoppen aas is de kaart van de gedachten. Specifieker gezegd, de kaart van de beïnvloedende factoren van de gedachten. Vaak gaat het hier om zorgen, angsten, twijfels aan jezelf, en het verwachten van het slechtste.
Deze kaart voorspeld tegenslag, complicaties en vertragingen van alle plannen. Ik herken deze kaart allereerst bij mezelf, ik ben een twijfelaar. Ik heb bijvoorbeeld lang getwijfeld een bepaalde foto van mezelf online te zetten, uit pure onzekerheid.
2015-05-08 - PRAVDA - Dewar's launch - 153

Iedereen was zo lief en stelde me meteen gerust. Al kan twijfel soms je geluk in de weg staan. Ook Underwood leeft in House of Cards vaak in twijfel. Hij manipuleert, speelt mensen uit, chanteert ze en ook moord is onvermijdelijk. Hij wil kost wat kost zijn doel bereiken, maar hierdoor staat hij vaker van z’n doel af. Hij is onzekerder dan ooit, want hij moet en zal de Presidentstitel krijgen en hij zet daarvoor écht ie-der-een in. Hij is overigens zo goed als politicus in zijn werk dat Garrett Walker hem een belofte heeft gedaan, dat als hij met Underwoods hulp president van Amerika wordt, deze een baan krijgt als minister van Buitenlandse Zaken. Dit was de eerste zure tegenslag die Underwood moest verwerken, waardoor zijn donkere ego helemaal in actie schiet.

Bij de ruitenkaart kan ik kort en bondig zijn; Ruiten aas refereert naar een ring, juwelen, en een persoon met autoriteit. Dat is wat House of Cards zo fascinerend maakt: het laat zien dat mensen die uit zijn op macht er de hand niet voor omdraaien om anderen keihard te naaien, als ze hun doel maar kunnen bereiken. De mooiste , beste, rijkste,… Kortom een spelletje dat ik absoluut niet graag speel.

Laatste zijn er nog de klaveren. Naast harten mijn favoriete symbolen uit m’n kindertijd. Ik hield er zo van om te kaarten met m’n ouders – nu nog zelfs. Ontspannend, maar ook zalige quality time met mijn ouders. Als we de klaveren kaart verder gaan ontleden zien we volgend aspect: Klaveren Aas staat voor contact, en dan in een vrij brede zin.
Hij staat voor telefonisch contact, een zakelijke brief of email, of een sociale uitnodiging. Hij toont de drang om belangrijke berichten op de juiste manier en zorgvuldig af te handelen. Wij zien dit sociale als positief, Underwood eerder als dé manier om zijn doelen te bereiken. Zijn vrouw durft soms zelf een stapje verder gaan en kiest ervoor om echt bloed in haar handen te hebben.

IMG_6378

Kortom: Het is zeer goed doordacht, moraal tussen goed en slecht vervaagt voor de hoofdkarakters die letterlijk over lijken gaan om hun doel te bereiken en dit alles zonder een orgie van geweld of saaie slaapverwekkende momenten. Ik ben er ondertussen dag en nacht mee bezig, helemaal in de ban. Kortom: go Netflix, goed bezig!

IMG_6382 9319e894abcdd23c5d83133cba1fc58c
1 Reactie Laat een reactie achter

Geef je mening

1 Reactie

  1. Nathalie schreef:

    Hier ook Netflix verslaafd! Ben nu met mijn vriend Orange is the new black aan het zien. Bangelijk goe! White Collare en suits zijn ook goed. Ben ook Pretty Little Liars aan het afwachten! Ik kan in ieder geval niet meer zonder… Oh ja, jullie blog is mooi geworden! Groetjes van jullie collega-blogger 😉

Bubble Feed

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.